Annons

Många har tittat på dinosaurierna: ”Intresset för utställningen sträcker sig över hela Norrland”

NÖJE Sedan Dinosaurs The Exhibition öppnade den 30 maj har över 20 000 besökare gästat utställningen.

Annons

Dinosaurs The Exhibition är en amerikansk utställning som i sommar ställer ut i bollhallen på Norrvalla, Skellefteå. På mer än 1000 kvadratmeter får gästerna vandra genom historiska landskap tillsammans med dinosaurier i full skala som med hjälp av teknik vaknar rör och för sig som de tros ha gjort för miljontals år sedan.

Förra helgen passerade gästantalet enligt arrangören 20 000 besökare sedan starten i maj.

– Vi är jätteglada över framgångarna med Dinosaurs The Exhibition, säger Maria Broman, VD på Visit Skellefteå, och fortsätter:

– Utställningen lockar både många dagsbesökare och många långväga turister. Familjer som fikar, äter, övernattar och upplever Skellefteå. Dinosaurs The Exhibition är en given reseanledning under hela sommaren och kompletterar övriga evenemang och aktiviteter på ett bra sätt.

Annons

57% av gästerna kommer utanför Skellefteå kommun, där stora upptagningsområden är Luleå och Umeå. Även besökare från Norge och Tyskland har intresserat sig för den historiska utställningen.

– Speciellt kul är det att gästnöjdheten från både vuxna och barn varit så fantastiskt samt att intresset för utställningen sträcker sig över hela Norrland, säger Stefan Papangelis på Nordic Exhibitions & Events.

Utställningen pågår till och med den 25 augusti.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons