Annons
  • Ulriksgatan Kåge, Skebo

Bygger 52 nya lägenheter – i Kåge: ”Vi bedömer att det är en strategiskt riktig satsning”

BOSTAD Skebo gör en stor satsning på nyproduktion utanför centrala Skellefteå. 52 nya lägenheter byggs i Kåge med planerad inflyttning i början av 2021.

Annons

Skebo har sedan tidigare haft planer på att tillföra lägenheter i Kåge. Nu är ett inriktningsbeslut i styrelsen fattat om att driva igång det aktuella bostadsprojektet.

– Vi bedömer att det är en strategiskt riktig satsning. Det finns stor potential i Kåge, inte minst med tanke på den korta restiden till stan och den geografiska närheten till Northvolts batterifabrik som har planerad produktionsstart ungefär samtidigt som våra lägenheter i Kåge står klara för inflyttning, säger Åsa Andersson, Skebos vd, i ett pressmeddelande.

Annons

Området där de 52 nya lägenheterna ska byggas ligger på Ulriksgatan i centrala Kåge.

Skebos nuvarande fastighet Kvarnbacken på samma plats rivs. Rivningen startar kommande vinter av tre hus med 26 lägenheter i fastigheten som uppfördes 1967.

I dagsläget finns enligt pressmeddelandet två ordinarie hyresgäster kvar i fastigheten samt två lägenheter som Migrationsverket hyr.

– Vi har vinnlagt oss om att ha en god dialog med befintliga hyresgäster. Evakueringen av hyresgästerna är påbörjad sedan flera år tillbaka. Vi ser lösningar för de kvarvarande hyresgästerna att hitta alternativa boenden före årsskiftet, säger Åsa Andersson.

De 52 nya lägenheterna blir ettor, tvåor och treor som fördelas i sju tvåvåningsradhus.

– Det blir en fördubbling av det gamla lägenhetsbeståndet i fastigheten med attraktiva storlekar på lägenheterna, säger Harriet Classon, styrelseordförande Skebo.

Inflyttning i de nybyggda lägenheterna planeras till början av 2021.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons