Annons
Blister Brigade. Foto: Pressbild

Tre lokala akter klara för Stadsfesten i Skellefteå: ”Vassa riff, hög volym och ett sjuhelsikes driv”

NÖJE På fredagen presenterades två band och en soloartist till sommarens festival.

Annons

Två av banden kommer att spela på torsdagskvällen, Context och Blister Brigade.

Context är ett band från Burträsk som tolkar nutidens populärmusik och ramar in sina konserter med berättande och en färgsprakande ljusshow. Det här blir Context andra spelning på Stadsfesten.

Annons

Blister Brigade kommer från Skellefteå och har sedan 2010 spelat hårdrock. Bandet har två plattor i bagaget och en ny är inom kort att vänta.

– Vassa riff, hög volym och ett sjuhelsikes driv står på agendan när Blister Brigade kliver upp på Stadsfestens scen, skriver arrangören.

Caroline Burman är den tredje artisten som presenteras. Hon är uppvuxen i Kalix men har sina rötter i Södra Åbyn, Burträsk. Hon har studerat tre år vid Kalix artist och musikerutbildning på sång och tre år vid Piteå Musikhögskola. Hon har medverkat i en rad olika musikaler, konserter och shower samt även körat bakom bland andra Janne Schaffer, Johan Boding och Anna Sahlene.

Caoline kommer att spela på lördagen.

Sedan tidigare är Veronica Maggio, Otto Knows, Miriam Bryant, Shy Martin, Peg Parnevik, Maja Kristina, Sean Banan, Nano och Dee Snider klara för festivalen.

Stadsfesten pågår 2019 mellan onsdag 26 juni till söndag 30 juni.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons