Annons

Över 400 elever samlas på UF-mässa i Skellefteå: ”En magisk dag med fantastisk energi”

UTBILDNING Den 14 mars anordnas årets stora mässa ” Entreprenörskap på riktigt” på Scandic av Västerbottens UF-företagare.

Annons

Via Ung Företagsamhet, eller UF som det ofta kallas, får elever driva egna UF-företag. UF-företagen bygger på ungdomars egna affärsidéer och de erbjuder verkliga varor och tjänster.

På torsdag den 14 mars är det dags för den årliga mässan – som denna gång arrangeras på Scandic i Skellefteå.

– Jag ser verkligen fram emot mässan som visar så tydligt vad Ung Företagsamhet står för; kreativitet, samarbete, drivkraft, inspiration och att våga tro på sig själv. Det är en magisk dag med fantastisk energi så jag hoppas att många Skellefteåbor tar sig möjligheten att uppleva detta härliga event och att träffa framtidens entreprenörer, säger Frida Stighäll, regionchef Ung Företagsamhet, i ett pressmeddelande.

Annons

Totalt kommer 130 UF-företag med över 400 elever från länet att finnas representerade som utställare.

– På mässan kan du hitta företag som säljer allt från kokböcker, pasta, träningsredskap, barnböcker, kläder, adaptrar, smycken samt flera olika tjänster, skriver arrangören.

En nyhet för i år är att Ung Företagsamhet tillsammans med Sparbankstiftelsen visar upp sin gemensamma satsning på grundskolan.

– Mässan kommer därför att berikas av uppfinnarutställningen ”Idéer som gör det möjligt” som årskurs 5 på Moröskolan ställer ut mellan 11.00-13.00.

Själva UF-mässan är öppen för allmänheten 11.00-18.00, med fri entré för besökare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons