Annons

Efter 10 år som tatuerare i Oslo – nu flyttar Sara hem till Skellefteå: ”Är supertaggad”

FÖRETAG Sara Brodin flyttar in till Carousel Tattoo i Skellefteå. "Jag hoppas kunna vara igång från mitten av mars", säger hon.

Annons

Tanken vara bara att bo i Oslo i ett halvår när Sara Brodin flyttade dit våren 2008 – men hon blev, bortsett från ett anta månader 2009, kvar i Norges huvudstad närmare 11 år.

– Första året jobbade jag som receptionist på en däckverkstad och trivdes ganska bra även om det inte kändes som ett jobb för resten av livet. Jag flyttade hem till Sverige under en period på ca 6 månader 2009, och under den tiden lobbade min syster stenhårt för att försöka få mig på Norsk jord igen, berättar Sara.

Systern lyckades genom att visa Saras teckningar hos en tatuerare som blev intresserad.

– En dag fick jag ett samtal från en viss Birdie Fuglehaug som undrade om jag ville bli lärling hos honom på Stay True Tattoo (Då hette det Personal Art Tattoo). Jag fick tänka på saken några månader innan jag bestämde mig för att ge det ett försök – och så flyttade jag helt enkelt tillbaka till Oslo igen med en totalt annorlunda karriär framför mig, och har jobbat där sedan dess.

Annons

Alldeles nyligen har dock flyttlasset gått hem till Skellefteå igen.

– Min sambo och jag har sedan många år sett framför oss att flytta tillbaka på sikt, men det har varit svårt att bryta upp och ta steget eftersom vi har trivts så bra och skaffat oss en bred vänkrets i Oslo. Vi fick barn för snart 3 år sedan och det började kännas som att det logiska steget var att flytta innan hon blev för etablerad.

En stark bidragande orsak att det blev just nu är även att möjligheten att flytta in hos Sanna Hedström på Carousel Tattoo i Skellefteå dök upp.

– Jag är supertaggad på vårt samarbete. Jag hoppas hon inte blir less på mig och mitt babblande direkt bara, hehe.

Sara beskriver själv sin tatueringsstil som feminin och noggrann.

– Jag dras mer åt det illustratoriska än det realistiska och föredrar att jobba i svartvitt/gråskala – men då och då kan jag tycka det passar sig med färgklickar här och där. Tycker om organiska former och gärna sagolika motiv föreställande djur och växtlighet.

Exakt när hon ska öppna upp för bokningar är inte klart.

– Men jag har börjat ta emot förfrågningar och hoppas kunna vara igång från mitten av mars, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons