Annons
  • 20190218 China teatern, Stockholm SwedenPressfotografering inför uppsättning av svenska versionen av "En värsting till Syster" Med Sussane Reuter och Gladys De Pilar

Anna Lidman med i stor musikalsatsning: ”Starka kvinnokaraktärer och bra musik”

MUSIK Av 800 sökande blev den tidigare Skelleftebon Anna Lidman utvald till en av rollerna i musikalen “En värsting till syster” på Chinateatern i Stockholm.

Annons

Senast som den tidigare Skelleftebon Anna Lidman blev intervjuad i Megafonen var 2014. Då skulle hon tävla i Melodifestivalen med gruppen EKO efter att de vunnit tävlingen “Svensktoppen nästa”.

Sedan dess har det hänt en hel del.

– En tid efter Melodifestivalen splittrades gruppen då vi flyttade till olika orter, berättar Anna.

Istället blev det hon själv som gjorde solodebut med en del av musiken som bandet tidigare börjat arbeta på tillsammans.

– Vi ville använda vår musik på ett bra sätt, och detta kändes som den mest naturliga vägen att gå.

Annons

EP:n släpptes 2016 och spelades på radio i både Sverige och utomlands.

– Jag är nöjd över responsen och jag fick en hel del spelningar, men det är svårt att slå igenom på allvar i musikbranschen. Däremot ledde solodebuten till att jag fick utveckla mitt musikskrivande ytterligare och samarbeta med många andra duktiga låtskrivare i bland annat England, säger Anna.

ROCKY HORROR SHOW
Det senaste året har hon varit på turné med musikalen “Rocky Horror Show” i Europa.

– En av de saker som stod på min bucketlist var att provspela för en musikalroll på West End i London, så jag sökte till en audition för Rocky Horror Show. Jag fick sjunga för den Tony Award nominerade regissören Sam Buntrock och trodde inte att jag skulle ha en chans, men fick en av huvudrollerna, säger Anna som genomfört åtta föreställningar i veckan de senaste elva månaderna.

– Musikalen är enorm i Europa. Det har varit superhäftigt och jag har lärt mig mycket.

Anna Lidman framför en affisch med henne själv på – och en bild från scenen. Foto: Privat/Jens Hauer

NY STOR MUSIKAL
Framöver ska Anna spela musikal på hemmaplan i Sverige när “En värsting till syster” (Sister Act) sätts upp på Chinateatern i Stockholm. Hon var en av 800 personer som sökte en roll i föreställningen.

– Det är väldigt häftigt att vara en del av musikalen. Det här är en av de riktigt stora musikalproduktionerna i Stockholm det kommande året, säger hon.

Föreställningen baseras på filmen med samma namn från 1992.

– Jag minns själv att jag älskade den filmen under min uppväxt. Den är ett riktigt glädjepiller, säger Anna.

Whoopi Goldberg i rollen som Deloris i ”En värsting till Syster” (Sister Act, 1992). Foto: Arkivbild

I föreställningen, som har premiär 11 september, deltar även bland andra Gladys del Pilar och Suzanne Reuter.

– Det här är personer som jag verkligen ser upp till och det ska bli kul att jobba med dem i denna föreställning som är full med starka kvinnokaraktärer och bra musik.

NY EP MED KAMMARORKESTER
Trots alla musikaljobb har Anna dock inte legat på latsidan med att göra egen musik. Under det kommande året släpper hon en ny EP som är inspelad i Hansa-studion i Berlin med en kammarorkester. Alla låtar är skrivna av Anna och arrangerade av Marc Tritschler, musikaliskt ansvarig på The National Theatre i London.

– Jag har jobbat med det här parallellt med musikalerna och jag ser fram emot att släppa det snart.

Gladys del Pilar, Anna Lidman och Suzanne Reuter ska alla vara med i den svenska versionen av musikalen ”En värsting till syster”.

Om det blir i vår eller senare i höst återstår dock att se.

– Jag är gravid och ska hinna med att föda ett barn också, så det beror på hur mycket vi hinner göra klart innan barnet kommer, säger hon och ler.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons