Annons
Arkivbild: Magnus Lindvist

Skellefteå en allt mer internationell destination – utländska gäster utgör 30 procent av besöken

RESA Besöksnäringen i Skellefteå fortsätter att växa. Det totala antalet gästnätter i Skellefteå ökade med 2 procent och hotellen med 4 procent.

Annons

Det är i SCB:s inkvarteringsstatistik för 2018 som siffrorna för antal gästnätter i olika kommuner framkommer. I Skellefteå har det totala antalet gästnätter i Skellefteå ökat med 2 procent och hotellen med 4 procent. Det skriver Visit Skellefteå i ett pressmeddelande.

– Den positiva utvecklingen för besöksnäringen fortsätter. Glädjande är att även omsättning och lönsamhet följer med. Det för hotellen så viktiga nyckeltalet RevPar (intäkten per tillgängligt rum) ökade med drygt 8 procent under 2018., säger Maria Broman, VD på Visit Skellefteå, i pressmeddelandet.

Annons

Att utläsa går även att Skellefteå blir mer och mer en internationell destination. Utländska gäster utgör nu 30 procent av det totala antalet övernattningar, vilket är en ökning med 7 procent.

– Glädjande är att vi ökar på Norge igen, och att de även hittar hit under andra säsonger än sommaren. Såväl hotellen som Byske camping visar på en kraftig ökning av gäster från Norge och totalt ökade de med 11 000 övernattningar (+14 %), säger Maria Broman.

Även Finland, Nederländerna, Storbritannien och Italien är marknader som ökar, samt att Kina ökar stadigt från relativt små volymer.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons