Annons

Nya bankomater sätts in på CK: ”Fortfarande en stor efterfrågan på kontanter”

SHOPPING Nordvestor Fastigheter har beslutat att etablera tre automater för uttag och insättning och en servicebox på Citykompaniet.

Annons

Etableringen blir en service både för kunder och butiker i Skellefteå Centrum.

– Det finns ett stort behov av en centralt belägen servicebox. Lösningen som finns idag är inte optimal, så detta är en oerhört positiv nyhet för handeln i stadskärnan, säger Viktor Nordlund på Nordvestor Fastigheter.

Den nya serviceytan kommer att etableras på övre plan där Bistro A idag har en yta med sittplatser.

– Vi beräknar att den nya serviceytan är igång i mars 2019. Förutom insättnings/uttagsautomaterna och servicebox så kommer även andra serviceinstallationer som exempelvis laddningsstationer att finnas där, säger Maria Rautio, centrumledare på Citykompaniet.

– Trots att de digitala betalningssätten ökar finns det fortfarande en stor efterfrågan på kontanter bland svenskarna. För oss är det viktigt att de som vill använda kontanter har den valmöjligheten. I år planerar vi att öppna 30 nya kontantcenter och vi är jätteglada att vi kommer att öppna ett kontantcenter i Skellefteå där man både kan ta ut och sätta in sedlar, säger Jenny Danielsson, kommunikationsansvarig Bankomat.

Det lokalägda fastighetsbolaget Nordvestor, som bland annat äger Citykompaniet, arbetar hårt för att etablera attraktiva verksamheter i Skellefteå Centrum och bidra till en levande stadskärna. Viktor Nordlund är därför mycket nöjd med den nya serviceytan som ska skapas.

– Vi ser givetvis på den service det medför för både våra kunder och butiker, samtidigt som det lockar fler besökare in till Citykompaniet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons