Annons

Nya lokaler för anrik butik: ”För att kunna bedriva verksamheten på bästa sätt”

HANDEL Sedan 1912 har butiken Ömans hållit till på Storgatan 39 i Skellefteå. Men snart kommer den anrika butiken att flytta.

Annons

Butiken Ömans har under åren sålt diverse saker i hörnet på Storgatan 39. Med tiden utvecklade sig verksamheten till att bli en mer utpräglad golv- och mattbutik – och de senaste åren har det varit en renodlad mattbutik som arbetat under namnet Ömans Mattor.

I slutet av februari näst år kommer butiken dock att flytta från centrum till en lokal på handelsområdet Solbacken.

– Det är klart att det inte är roligt att flytta på en så anrik butik, men det är nödvändigt för att kunna bedriva verksamheten på bästa sätt, säger nuvarande ägaren Camilla Sterner.

Lokalen som verksamheten flyttar till ligger i samma hus som Ö&B med ingång mot Lindex.

– Jag har själv fått vara med och bestämma hur lokalen ska se ut, och den 250 kvadratmeter stora butiken är utformad för min verksamhet. Med mer väggyta kommer jag att kunna exponera mattorna bättre, säger Camilla.

Att det blev en lokal på just Solbacken beror främst på tillgängligheten.

– När du köper en matta behöver du ha bilen i närheten, och det har tyvärr inte varit så enkelt i nuvarande lokalen även om vi har en kundparkering på baksidan, säger hon.

Den nya lokalen blir en nystart för Camilla och Ömans Mattor.

– Ja, det känns jätteroligt. Jag har varit begränsad i dagens lokaler och det ska bli kul att få planera upplägget från grunden, säger hon.

Invigning av den nya lokalen beräknas bli i mitten av mars 2019.

Artikeln är en del av
senaste numret av Megafonen
– läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons