Annons

De vill skapa den största välgörenhets-konserten i Norrland: ”Är en dröm som jag burit med mig”

NÖJE Den 18 maj fylls Skellefteå Kraft Arena med rikskända artister och lokala förmågor för att samla in pengar till ett jordbruksprojekt i Malawi.

Annons

Initiativtagaren Markus Nyström har tidigare arrangerat välgörenhetskonserter i Skellefteå, men aldrig någon så stor som denna kommer att bli.

– Det är verkligen en stor satsning som vi gör, och det kommer att krävas många engagerade för att det ska fungera. Men vi har tidigare sett att viljan att hjälpa till är stor,  berättar Markus när jag träffar honom och kollegan Erika Kågström på Skellefteå Kraft Arenas läktare i mitten av november.

Till konserten, som denna gång går under Frälsningsarméns flagg, kommer både rikskända och lokala artister. De tre mest kända namnen är Shirley Clamp, Sonja Aldén och Martin Almgren. Alla tre har bland annat deltagit i Melodifestivalen, och Martin Almgren är även känd för att ha vunnit Idol 2015.

Utöver dessa artister kommer en rad lokala musiker och sångare att vara med på scenen. Exempel på dessa är countrybandet Tennessee Road, Boliden Big Band, Åsa Granlund Jonsson, Joel Nunez och Mats Bergqvist.

– Lägg därtill en stor gospelkör och dansgrupper. Det här kommer att vara en musikalisk upplevelse som är en fröjd för både öron och ögon, säger Erika.

Läs mer i nya numret
av Megafonentidningen:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons