Annons

Bastard Burgers om sin restaurang i Skellefteå: ”Viktigaste för oss är att känslan blir rätt”

MAT Den snabbväxande streetfood-kedjan Bastard Burgers håller nu på att färdigställa sin restaurang i Skellefteå. “Det ska bli sjukt roligt att öppna. Vi har kollat efter en lokal här länge”, säger Kristofer Forss.

Annons

Redan i våras berättade en av Bastard Burgers ägare för Megafonen att de jobbade aktivt för att komma till Skellefteå så snabbt som möjligt, och var nära att hitta en lokal i Skellefteå.

– Men ingen av de lokalerna som vi tittade på då kändes riktigt rätt för konceptet, berättar Kristofer Forss, en av medgrundarna.

I somras dök det dock upp en ny lokal – och den sista augusti offentliggjorde streetfood-kedjan att de skrivit på hyreskontraktet.

– Jag åkte hit under semesterperioden för att titta på den och kände direkt att den skulle fungera bra. Vi vill gärna ha en lokal där köket kan vara längst in och sittplatserna ut mot gatan. Dessutom finns det fina utrymmen i källaren för våra kylar och personalutrymmen, säger Kristofer.

Lokalen han pratar om är den som kosttillskottsbutiken Athletic Store tidigare höll till i på Nygatan 52. Totalt räknar de med att ungefär 40 sittande ska få plats.

– Att den inte är jättestor gör ingenting för oss. Det viktigaste för oss är att känslan blir rätt.

HOPPAS PÅ 50 ENHETER
Skellefteå är, tillsammans med Umeå och Göteborg, den stad där en etablering varit mest efterfrågat, enligt Kristofer.

– De har skrikit högst på Facebook, Instagram och via mail. Det ska bli skönt att slippa alla mail från Skellefteborna nu, säger han och skrattar.

I den här lokalen ska restaurangen ligga. “Att den inte är jättestor gör ingenting för oss. Det viktigaste för oss är att känslan blir rätt”, säger Kristofer Forss.

Bastard Burgers öppnade sin första restaurang så sent som 2016 – men har sedan dess expanderat snabbt.

– Vi fick enormt bra respons i Luleå och det gick mycket bättre än vi kunnat hoppas på, så vi bestämde oss för att även prova i Uppsala. Där skulle vi kunna se om vi höll måttet även om vi jämfördes med de stora aktörerna i Stockholm, säger Kristofer och fortsätter:

– Det var då det verkligen lyfte. Vi fick superbra recensioner av matbloggare och andra gäster.

Nu, bara två år efter den första enheten öppnade, har de åtta restauranger igång, fem som har premiär innan nyår – och ytterligare fem-sex som ska öppnas i första kvartalet 2019.

– Inom tre år hoppas vi ha 50 restauranger i Sverige, säger Kristofer.

NEW YORK-INSPIRERAT
Maten som serveras på Bastard Burgers är, som namnet skvallrar om, främst hamburgare i olika utföranden.

– Fokus är såklart på att servera Sveriges bästa streetfoodburgare. På menyn har vi även fries, milkshakes och andra bra sides som passar till våra burgare. Vi håller även på att bredda vår meny något med till exempel sallader. Något vi ser fram emot väldigt mycket är att alla våra burgare snart går att få veganska, säger Kristofer.

Till helhetskonceptet har inspiration hämtats från New York.

– Maten är viktigast – men inredningen, musik och känslan ska inte underskattas. Vi vill skapa en känsla av ett burgarhak i New York, och det tycker jag att vi har lyckats med.

När öppnar ni i Skellefteå?

– Vi hoppas vara igång i början av december om allt går som det ska med byggnationerna.


Annons
Annons
Annons
Annons