Annons
Tobias Lehtinen och Anders Nilsson. Foto: Johan Löf

Koncept från Umeå lockar sportbilar till Solbacken: ”Träffas några timmar, tar en kopp kaffe och snackar bilar”

NÖJE Cars & Coffee arrangeras på Solbacken den 22 september i år.

Annons

Bilträffen på Solbacken ska främst locka race-, sport-, prestanda- och nyare stukade bilar.

– Det saknas naturliga träffar i norra Sverige för sportbilar, prestandabilar, nyare europeiska, japanska och amerikanska bilar medan det finns nåt att åka till varje vecka på sommarhalvåret om man har en veteranbil eller en äldre jänkare, berättar Tobias Lehtinen, en av initiativtagarna till gruppen 360 Motor som ligger bakom träffen.

– Vi märkte att vi blev fler och fler i bekantskapskretsen som gillar snabba och moderna bilar, och dessutom att köra på bana, så vi startade 360 motor för att samla likasinnade i norra Sverige under en och samma flagg.

Tidigare i år, den 28 juli, hade de ett liknande event i Umeå som blev väldigt lyckat.

– I Umeå fick vi se allt från amerikanska muskelbilar som Mustang och Corvette till supersportvagnar som Audi R8 och McLaren 570S. Cars & Coffee är historiskt sett en träff där det är hög nivå på bilarna och det tror vi att vi lyckas ro ihop även i Skellefteå den 22:a september.

Det kostar ingenting att komma dit och titta, eller att visa upp sin egen bil.

– Vårt fokus ligger på race-, sport- och prestandabilar och nyare stukade bilar men alla är välkomna, vi har ju samma intresse närmast hjärtat oavsett vad vi valt att åka.

Träffen sker på parkeringen utanför MM och Säterhill Data.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons