Annons

Northvolt arrangerar energifylld festival med Lisa Miskovsky och Petter: ”Ett tillfälle att fira”

NÖJE Lisa Miskovsky och Petter uppträder vid älven när Northvolt arrangerar festivalen “The Future Of Energy Festival” i Skellefteå.

Annons

Förra året blev det klart att batteriföretaget Northvolt valt Skellefteå som etableringsort för den stora batterifabrik de planerar att bygga. Redan nu håller de på att etablera sitt kontor i Skellefteå – och den 15 juni arrangerar de en energifestival i staden.

Festivalen är uppdelad i en stor konferens på dagtid och två konserter på kvällen.

– Northvolt arrangerar festivalen för att belysa Skellefteås viktiga roll i omställningen mot elektrifiering och förnybar energi under de kommande åren. Vi vill samla det lokala och regionala näringslivet för diskussioner och möten tillsammans med några av Sveriges ledande företag som driver på omställningen, säger Jesper Wigardt på Northvolt.

Talare för stora företag och startups som ABB, Epiroc, Cake, Einride, Boliden och Skellefteå Kraft har bjudits in.

– Samtalen kommer att handla om framtidens energi, med ett särskilt fokus på framtidens transporter och framtidens industrier, säger Jesper.

Konserterna på kvällen kommer att arrangeras vid gradängerna i Bryggarbacken. Lisa Miskovsky kommer att uppträda 19.30 och Petter 21.00.

– Detta blir förhoppningsvis också ett tillfälle att fira att vi kommit igång med markarbetet, vilket markerar startskottet för etableringen av fabriken, har Jesper tidigare sagt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons