Annons

Markus från Skellefteå kan vinna tävlingen P4 Nästa: ”Det känns overkligt”

MUSIK I vinstpotten ligger en plats i nästa års Melodifestival. “En dröm är att få göra en skiva med countrypop-låtar”, säger han.

Annons

P4 Nästa är en rikstäckande radiotävling som Sveriges Radio arrangerar. Där kan osignade artister skicka in bidrag och vinnaren får en plats i nästa års Melodifestival.

Markus hade inga planer på att skicka in en låt, men efter att ha sett annonser för tävlingen tänkte han om.

– Jag hade en låt som jag skrivit tidigare som jag ville tävla med och efter några samtal fick jag hjälp av musikproducenten Tobias Kågström från Frostkåge att producera låten, säger Markus och fortsätter:

– Resultatet blev kanonfint, precis så bra som jag bara kunnat drömma om.

Nu har han gått till länsfinal i Västerbotten.

– Det kändes overkligt och kom lite som en chock. Det var 40 andra bidrag med och bara fem som kvalificerade sig till länsfinalen. Att få vara bland dem känns otroligt roligt.

Finalen är den 29 juni i Umeå.

– Jag har fått med mig ett band med musiker från Skellefteå och även en dansare. Så just nu håller jag på att repa in lite dance moves som ska användas för att få fram budskapet tydligare. Det blir en riktig utmaning att sjunga och komma ihåg all koreografi samtidigt, säger Markus och skrattar.

Låten han tävlar med heter Don’t You Worry och handlar om en person som vill åka hemifrån på grund av oroligheter.

– Jag vill hälsa den personen att hen inte behöver vara rädd att ge sig ut i den stora världen. Världen är fylld med massa gott, säger han.

Vad hoppas du att det här ska leda till?

– Jag hoppas att jag vinner tävlingen så att många kan ta del av innebörden i låten. Sen vore det roligt att kunna börja få fler spelningar framöver och nya kontakter i musikbranschen. En dröm är att få göra en skiva med countrypop-låtar, en dröm som jag försöker uppfylla i detta nu.

Här kan du lyssna på låten (Länk till Sveriges Radio) »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons