Annons
  • Lina Björk Larsson, verksamhetschef på Folkparken. Foto: Arkivbild

Ny smakrik folkfest på Folkparken: ”Vi vill väcka Folkparksområdet till liv igen”

NÖJE Folkparken gör en storsatsning i sommar när de arrangerar Kalaset i Parken. Aktiviteter, underhållning och över 20 matförsäljare är en del av utbudet.

Annons

I månadsskiftet mellan augusti och september, den 30/8-1/9, blir det folkfest på Folkparken i Skellefteå.

– Folkfest är ett uttjatat ord, men det är precis vad detta kommer att bli, säger Lina Björk Larsson som menar att Folkparken inte nyttjar sin fulla potential.

– Grunden till varför folkparker startades runt om i Sverige var att allmänheten skulle ha någonting att göra på helgerna, men det har gått lite förlorat. Vi hyr ofta ut lokaler och området till andra, vilket såklart är jättebra, men vi måste även själva visa vad vi vill att Folkparken ska vara för något. Många i den yngre generationen har ingen relation till oss vilket är tråkigt, säger hon.

Tidpunkten som Kalaset i Parken ska arrangeras är samma datum som Matfesten brukar vara, men eftersom det sistnämnda eventet är inställd i år passade den helgen bra.

– Vi har haft planer på att göra en folkfest här länge, men Skellefteå har många event på sommaren och det har inte funnits någon bra helg ledig. När så Matfesten ställdes in samtidigt som suget efter event ändå verkar finnas så passar vi på, säger Lina.

Hon vill dock förtydliga att de inte vill köra över Matfestens arrangörer.

– Nej, vi hoppas hellre på ett samarbete framöver och vi för en dialog med dem, säger hon.

Lina Björk Larsson håller på att planera sommarens folkfest på Folkparken.

ÖVER 20 MATSTÅND
Till arrangemanget har föreningar bjudits in för att visa upp sina verksamheter.

– En del av grundidén är att kunna samla lokala aktörer som tillsammans kan lyfta varandra och få en chans att synas i ett större sammanhang, säger Lina.

Även mat och dryck kommer att fylla en stor funktion. “En smakrikare folkfest” är eventets slogan.

– Vi har i samarbete med Svensk Cater hittat ett brett utbud av matförsäljare. Totalt kommer mer än 20 olika aktörer att finnas på plats. Att kunna välja olika saker att köpa, men äta tillsammans i ett gemensamt område, är något jag tror Skellefteborna uppskattar, säger Lina.

Inne i Folkparkens stora lokal Kronan och i logen ute på gården kommer försäljning av dryck ske till tonerna av liveband.

– Det ska vara en skön, trivsam och avslappnad stämning, säger Lina som vill att det här ska bli ett återkommande event.

– Det här är första året vi gör detta. Efteråt kommer vi att utvärdera vad besökarna gillade, och förhoppningsvis kunna göra det här till ett naturligt inslag i Skellefteå-sommaren.

Artikeln publicerades i senaste numret
av Megafonen – läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons