Annons
Lina Andersson är grundare av appen Once Upon. Foto: Pressbild

Fem miljoner kronor investeras i startup från Skellefteå – ska erövra Europa

FÖRETAG Startup-bolaget Once Upon från Skellefteå tar in nya pengar i bolaget för vidare satsning i Europa.

Annons

Once Upon, som grundades av Lina Andersson, är en app där privatpersoner på ett enkelt sätt, direkt i mobilen, kan bygga en fotobok. Appen lanserades i juni 2017 och intresset har sedan dess varit stort.

Nu står det också klart att ett konsortium, lett av Partnerinvest och Treac-koncernen, satsar totalt fem miljoner kronor i bolaget.

– Det är en jättespännande tid vi går in i där mycket händer på den digitala marknaden och där utrymmet för nytänkande är stort. Vi tror att den här produkten har en jättepotential på marknaden då den fyller ett hål som finns, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Partnerinvest, i ett pressmeddelande.

Investeringen betyder bland annat att Once Upon flyttar från företaget North Kingdoms lokaler, där företaget föddes, till en ny lokal bara drygt 100 meter bort.

– Nu står vi på egna ben och det känns superroligt. Once Upon är bara i sin linda än och vi har massor av planer på hur vi ska utveckla appen framöver för att bli ännu mer unika än vad vi redan är, säger Lina Andersson.

Hittills har fokus legat på framför allt svenska och tyska marknaden.

– Vi fortsätter att rikta oss mot båda länderna, men det är en digital produkt så hela världen ligger framför våra fötter, säger hon.

David Eriksson, grundare på North Kingdom, välkomnar de nya investerarna.

– Det har varit väldigt inspirerande att vara med på den här resan. North Kingdom har under alla år skapat för andra men med Once Upon har vi för första gången varit med och förverkligat en idé som kläcktes innanför våra väggar. Med det här
kapitalet tar Once Upon nästa steg och kan växla upp inom alla områden. Vi tror verkligen på teamet bakom och är övertygade att de kommer få bolaget att växa, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons