Annons

Matfesten tar en paus 2018

Annons

NÖJE Matfesten – som förra året gjorde en riktningsförändring med fokus på närproducerade produkter – tar en paus 2018.

Styrelsen i Matfestens Vänner Ideell Förening kommer under detta år i stället att utvärdera tidigare arrangemang och planera för framtiden, skriver de i ett pressmeddelande.

– Planen är att återkomma med ett uppdaterat koncept under nästa år. Som liten ideell förening kände vi att vi behöver lite andrum för att kunna organisera ett arrangemang som motsvarar både besökarnas och våra egna önskemål, säger Anna-Karin Nilsson, styrelsemedlem i föreningen.

Inför Matfesten 2017 gjordes en riktningsförändring med fokus på närproducerade produkter under en skördemarknad och ett utökat samarbete med Skellefteås restauranger. Dessutom genomfördes en SM-kvaltävling i utomhusmatlagning.

– Vi fick både ros och ris för detta. Vissa saknade den gamla ”gatufesten” med snabbmat och öltält, men många uppskattade satsningen på råvaror och kvalitet. Vi är också mycket nöjda över att vi fick
igång ett samarbete med ett 20-tal av Skellefteås restauranger.

2017 års Matfesten drog in mindre intäkter än tidigare och förra året blev ett förlustår, skriver Matfestens Vänner. De kommer därför att även ur ekonomisk synvinkel se över både arrangemanget totalt och möjligheterna till framtida finansiering.

– Engagemanget i föreningen är stort och vi vill verkligen återkomma med en trevlig matfest under 2019, preliminärt kring helgen 7-8 september. Fram till dess kommer vi att se över möjligheter till nya sponsorer och spännande samarbeten. Vi planerar också att genomföra några mindre arrangemang för medlemmarna under det här året, säger Michael Holgersson, kassör i föreningen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons