Annons

Ænimus släpper ny musik

Annons

Fredrik Eriksson, Anders Sevdin, Christoffer Weidersjö, Jesper Mattsson. Foto: Pressbild

MUSIK Den 10 februari släpper Skelleftebandet Ænimus sitt andra fullängdsalbum: ”Ett album för dig som gillar fartfylld heavy metal med tryck och melodier”

Skellefteåbandet Ænimus, som bildades 2009, släppte sitt första album 2014 – och nu har det blivit yid för ytterligare ett album att se dagens ljus.

– Efter vårt första album 2014 spelade vi så mycket som möjligt live och försökte få ut albumet runt om i världen. Sen började vi skriva nytt material och sakta men säkert har vi skrivit låtar till ytterligare en skiva, säger Fredrik Eriksson som tillsammans med Anders Sevdin, Christoffer Weidersjö och Jesper Mattsson utgör bandet.

Till detta album har inspelningstekniken ändrats för att få en mer live-känsla i musiken.

– Förra albumet byttes många av trumljuden ut mot “bättre” sådana genom trum-samplingar. Det låter polerat och bra, men nu ville vi att det vi spelade in var det som lyssnaren skulle få höra.
Resultatet är en skiva som är lite skitigare än förra, men vi känner att det verkligen är vår skiva, säger Fredrik och fortsätter:

– Det är ett album för dig som gillar fartfylld heavy metal med tryck och melodier.

Albumet, som spelats in under vintern 2016/2017, kommer att släppas den 10 februari på till exempel Spotify.

– Det känns fantastiskt kul! Vi har verkligen jobbat hårt och lagt ner tid och nu får vi äntligen släppa den så folk kan lyssna. Det är en väldig stolthet över att vi får ut en andra fullängdare – plus att vi tycker albumet är så oerhört bra!

Hur ser framtiden ut efter att albumet är släppt?

– Vi kommer försöka komma ut och spela, marknadsföra albumet och få så många som möjligt att upptäcka vår musik, säger Fredrik.

Lyssna på Ænimus här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons