Annons
Här – mellan Korvgubben och Skellefteå Camping – ska det nya padelcentret byggas. På bild ser vi Philip Olofsson, Olofsson Invest, och Fredrik Löfstedt, Skellefteå Industrihus.

Ny byggnad uppförs för padelcenter: ”Kommer att synas från E4:an, ligga nära stan och vara lätt att ta sig till”

HÄLSA Om allt går enligt planerna ska det nya padelcentret i Skellefteå stå klart efter sommaren. “Padeltennis har vuxit snabbt och det är fler och fler som spelar”, säger Philip Olofsson.

Annons

I början av september var nättidningen Padelfeber först med att berätta om att PDL Group, som sedan tidigare driver flera padelcenter i Sverige, hade för avsikt att öppna en anläggning i Skellefteå. Då skrev de själva att hallen skulle öppna i slutet av december eller början av januari, men riktigt så tidigt blir det inte.

– Vi hade tittat på olika alternativ redan då men eftersom det blir en nybyggnation tar saker längre tid än vi först trodde, säger Philip Olofsson som är initiativtagare till satsningen.

Philip har tidigare bott i Sundsvall där det finns en padelanläggning och när han flyttade till Skellefteå i november förra året började han direkt kolla upp vilka möjligheter som fanns för att öppna något liknande här.

Padeltennis, eller bara padel som det ofta kallas, är en blandning mellan tennis och squash. Matcherna spelas med en tennisboll, men på en bana som är mindre än en tennisplan. Banan omges dessutom av glasväggar som får användas i spelet.

– Padeltennis har vuxit snabbt och det är fler och fler som spelar. Jag tror att det blivit så populärt eftersom alla kan spela det, gammal som ung, säger Philip och fortsätter:

– En padelmatch börjar till exempel alltid med en underhandsserve vilket gör att spelet enkelt kommer igång till skillnad från tennis där det kan vara svårt att få till en bra serve.

Så här ser det ut i ett av PDL Groups padelcenter som redan är byggt i en annan stad. I Skellefteå ska fyra planer byggas. Foto: PDL Group

ATTRAKTIV STAD
I jakt på en passande lokal kontaktade Philip fastighetsbolaget Skellefteå Industrihus. De tittade först på befintliga byggnader men hittade inget passande.

– Ett krav är att takhöjden är runt sju meter vilket begränsade urvalet kraftigt, säger Fredrik Löfstedt, fastighetschef på Skellefteå Industrihus.

Istället kom de fram till att bygga nytt trots att Skellefteås Industrihus i vanliga fall främst bygger sådant som genererar många arbetstillfällen.

– Det här kommer inte att skapa så många jobb i Skellefteå, men om vi vill att Skellefteå ska vara en attraktiv stad behövs även ett brett utbud av roliga aktiviteter. I början tyckte jag att det här lät som en lite galen idé, men allt eftersom har det visat sig finnas substans i satsningen, säger Fredrik.

Den yta centret planeras att byggas på ligger mellan Korvgubben och Skellefteå Camping.

– Det är ett perfekt läge. Det kommer att synas från E4:an, ligga nära stan och vara lätt att ta sig till, säger Philip.


Skiss av hur hallen ska se ut. Skellefteå 6:1. Illustration av Padeltennishall: VAB 2017

1100 KVADRAT
I den cirka 1100 kvadratmeter stora byggnaden planeras fyra banor, omklädningsrum, bastu och en shop. Peab har vunnit upphandlingen av bygget och om bygglovet går igenom väntas markarbetet komma igång i början av nästa år.

– Vi hoppas ha en färdig anläggning efter sommaren nästa år, säger Philip Olofsson som ser fram emot att se den färdiga hallen.

– Det känns jättekul att vi är på gång. Skellefteå är en riktig sportstad och det är klart att ett padelcenter ska finnas även här, jag är övertygad om att det kommer bli lyckat.

Själva driften kommer PDL Center Skellefteå, som ägs av PDL Group och Olofsson Invest, att stå för.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons