Annons

Nytt reguljärflyg till Malaga

Annons

Foto: Arkivbild

RESA Nästa år startar SAS en ny reguljär direktlinje mellan spanska Malaga och Skellefteå.

Det berättade representanter från Skellefteå Airport, SAS och Skellefteå kommun på en gemensam presskonferens på torsdagsförmiddagen. Den nya linjen blir SAS enda nuvarande utlandslinje från norra Sverige.

– Fantastiska nyheter för Skellefteå och regionen! SAS etablering innebär nya möjligheter för regional utveckling, inte minst för den växande besöksnäringen, säger Robert Lindberg.

Linjen kommer till att börja med att trafikeras en dag i veckan för att under semesterperioden i juli trafikeras två gånger i veckan. I ett första steg kommer SAS erbjuda avgångar varje vecka fram till november, sedan kan en förlängning bli aktuell.

– Vi fortsätter att anpassa våra destinationer efter våra kunders önskemål, och ser att allt fler vill resa med oss på fritiden, inte minst på sommaren. Vi fortsätter även i år att satsa på Spanien, där antalet resenärer till Malaga bara ökar, och vi gläds nu åt att öppna en direktlinje dit även från Skellefteå, säger Anders Wahlström, försäljningschef, SAS Sverige, i ett pressmeddelande.

Flygningarna startar 16 juni 2018. Mellan 16 juni och 3 juli trafikeras linjen en gång per vecka på lördagar. Mellan 3 juli till 7 augusti trafikeras linjen två gånger per vecka, tisdagar och lördagar. Mellan 7 augusti fram till vecka 43 trafikeras linjen en gång per vecka på lördagar. Därefter kan en förlängning bli aktuell.

– Vi hoppas så klart att det här ska fortsätta och att vi ska kunna erbjuda flyg till Malaga året om, säger Robert Lindberg.

Linjen kommer att trafikeras av SAS fabriksnya Airbus A320neo med plats för 180 resenärer. Flygtiden till Malaga från Skellefteå beräknas vara cirka 4 timmar och 45 minuter.

Läs också: Tror på Thailand nästa vinter

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons