Annons

Besök lokala matproducenter

Annons

MAT Den 13 augusti håller flera gårdar öppet hus runt om i Skellefteå kommun. Nytt för i år är att det även arrangeras gratis bussresor mellan gårdarna.

MatTuren är ett samarbete mellan 15 gårdar i Skellefteå där allmänheten har möjlighet att besöka lokala matproducenter. På gårdarna går det köpa lokalproducerade varor som kött, bröd, bakverk, färska grönsaker, rökta produkter och fårskinn. Det serveras också mat och fika.

– Evenemanget har någonting för alla. Lammsafari lockar många barnfamiljer, andra kommer för möjligheten att besöka den levande landsbygden eller köpa lokal mat, berättar Ulrica Andersson, ordförande i föreningen MatTuren, i ett pressmeddelande.

Tre bussar kommer att köra längs två olika sträckor. En buss går Skellefteå-Bureå-Burträsk-Skellefteå. De två andra går Skellefteå-Bergsbyn-Bureå-Lövånger-Skellefteå. Bussarna är helt gratis.

– Det är jätteroligt med entreprenörsandan och detta fina initiativ från MatTuren. I år fick Skellefteå kommuns Inflyttarservice dessutom möjligheten att hjälpa till med bussar. En speciell inbjudan har gått till kommunens nyinflyttade och vi hoppas att många, både nya och etablerade Skellefteåbor, tar chansen att se vad vår landsbygd har att erbjuda, säger Maria Edström, Samhällsutveckling Marknadsenheten ansvarig för Inflyttarservice.

MatTuren pågår mellan klockan 11–17 och de gårdar du kan besöka går att läsa mer om här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons