Annons

Händer i helgen 6-9/7

Annons

I helgen avgörs Nordic Light Beach Soccer ute i Boviken.

NÖJE Beachfotboll, Nattklubbar, SM-veckan, Utställningar och mycket mer. Här får du tips på vad som händer i helgen i Skellefteå.

Torsdag 6/7 2017

Lanternan, Byske: Ikväll startar Nostalgikvällarna ute på Lanternan. Kvällens Partyband är Krutov. Bakom skivspelarna hittar vi DJ Stefan. Ålder 30+. Dörrarna öppnas 21.00 och håller öppet till 02.00. Bussar går hem efter avslutad kväll, men den måste förbokas direkt man kommer till Lanternan. Först till kvarn.

Fredag 7/7 2017

Bovikens Havsbad: Skellefteå FF arrangerar ett av Norrlands häftigaste strandevenemang, Nordic Light Beach Soccer på Bovikens havsbad 7-9 juli. Dam- och herrklasser i både elit och motion, ungdomsklasser för flickor och pojkar, samt Kids Beach för barn födda 2009-2010.

Skråmträsk Kvarn: Föreställningen om Torgny Lindgren: En fullkomligt sann och oinskränkt lögnaktig berättelse om Torgny Lindgrens författarskap såsom den berättas, med inspiration av Torgny Lindgrens texter, av den sanningssökande berättaren Gunnar Eklund.

Skräddar Molins berättelser:”Skräddar Molins berättelser” är en enmansföreställning som bygger på tre noveller av Torgny Lindgren. De tre berättelserna är ”Skräddar Molin”, ”Störstorden” och ”Stubbrytaren”.

Verandan: Friday Live Night – en after work-inspirerad tillställning med underhållning.

Brygg CC: Nattklubb #Fredagsbrygg 18+. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys: Live DJ från kl. 22.00 till 02.00.

Tacobar, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Lördag 8/7 2017

Bovikens Havsbad: Skellefteå FF arrangerar ett av Norrlands häftigaste strandevenemang, Nordic Light Beach Soccer på Bovikens havsbad 7-9 juli. Dam- och herrklasser i både elit och motion, ungdomsklasser för flickor och pojkar, samt Kids Beach för barn födda 2009-2010.

Klutmark: Svenska rallycross-eliten kommer till Klutmarksbanan för en deltävling i SM Rallycross. En härlig motorupplevelse för hela familjen, där allt kan hända.

Skellefteå Museum: Idag är det premiär på en ny utställning. Lekstäver och orddjur är en fantasifull utställning/tillställning som stimulerar lusten till språket och inspirerar till bokstavslek. Bakom utställningen står ord- och bildkonstnären Magnus Lönn och ordmakaren och formgivaren Björn Ed. Tillsammans har de skapat en fantasifull plats för barn och alla “undra” – en utställning med syfte att väcka språklust och nyfikenhet genom att låta besökarna stapla, bygga, läsa, forma, omforma och uppfinna nya ord. kl. 13.00 är det invigning.

Skråmträsk Kvarn: Föreställningen om Torgny Lindgren: En fullkomligt sann och oinskränkt lögnaktig berättelse om Torgny Lindgrens författarskap såsom den berättas, med inspiration av Torgny Lindgrens texter, av den sanningssökande berättaren Gunnar Eklund.

Skräddar Molins berättelser:”Skräddar Molins berättelser” är en enmansföreställning som bygger på tre noveller av Torgny Lindgren. De tre berättelserna är ”Skräddar Molin”, ”Störstorden” och ”Stubbrytaren”.

Klubb V: Nattklubb 20+. Öppet 22.00-02.00.

Brygg CC: #Lördagsbrygg 20+ från 22.00 till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys: Live-DJ från kl. 22.00 till 02.00.

Tacobar, Bishops Arms Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Söndag 9/7 2017

Bovikens Havsbad: Skellefteå FF arrangerar ett av Norrlands häftigaste strandevenemang, Nordic Light Beach Soccer på Bovikens havsbad 7-9 juli. Dam- och herrklasser i både elit och motion, ungdomsklasser för flickor och pojkar, samt Kids Beach för barn födda 2009-2010.

Berättarvandring: Är du nyinflyttad, turist, eller bara nyfiken på Skellefteås historia? Ta då chansen att höra historien av 1800-tals ikonen Anna Nordlander, som föddes i Skellefteå 1843. Hon tar dig tillbaka till då Skellefteå hittades. Hon erbjuder en liten rundtur kring Stadsparken – den första parken/torget i Skellefteå. En livfull historia tar dig igenom tid och rum. Samling sker vid brinkens entré, vid stadsparken. OBS! berättelsen sker på ENGELSKA!

Folkparken: Sommarloppisarna är igång runt om i Skellefteå med omnejd. Bland annat på Folkparken från 11.00.

Klutmarksbanan: Idag drar SM-veckan igång med över hundra startanden.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons