Annons

Tävlar mot städer i Europa

Annons

HÄLSA Nu börjar cykelkampen där Skellefteåborna kan vara med och tävla mot andra städer i Europa.

Under maj månad utmanar Skellefteå städer i Europa och kommuner i Sverige i Cykelkampen. Cykelkampen (European Cycling Challenge) är en cykeltävling där Europeiska städer (kommuner i Sverige) tävlar mot varandra om vem som kan cykla längst.

– Förra året var första året som Skellefteå deltog i tävlingen och då lyckades vi bli tionde bästa stad i Europa. Då deltog cyklister från 52 olika städer i Europa. Från Skellefteå deltog 442 personer som tillsammans cyklade 30 361 km, säger Helena Stefansson, transportrådgivare för Framtidsvägen, i ett pressmeddelande.

Alla som cyklar inom Skellefteås kommungräns kan vara med. Deltagarna registrerar sina cykelresor via en app eller hemsida. Att delta är både enkelt och kostnadsfritt och deltagarna kan börja när de vill under maj månad. Tävlingen pågår under perioden 1-31 maj. Alla vardagsresor med cykel räknas men sportaktiviteter på cykel räknas inte. För den som vill tävla går mer att läsa på www.skelleftea.se/framtidsvagen

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons