Annons

Livemusik med sång & blås

Annons

Jonas Wiklund, i mitten, är initiativtagare till bandet Reclaim The Music.

MUSIK Det har snart gått tio år sedan gänget bakom Reclaim The Music uppträdde tillsammans första gången. “Tiden går snabbt när man har roligt”, säger Jonas Wiklund.

I en musiksal på Anderstorpsgymnasiet har ett tiotal musiker och sångare samlats för att repetera när Megafonen kommer på besök en tisdagskväll i april. Några av dem är musiklärare, vissa syns frekvent på olika scener i Skellefteå och andra är hobbymusiker.

– Gemensamt är kärleken till musiken och att vi alla har spelat mycket i olika sammanhang genom åren, i allt från storband till mindre jazzgrupper, säger Jonas Wiklund som 2008 var den som tog initiativ till det som skulle bli gruppen “Reclaim The Music”.

– Jag tyckte att det skulle vara kul att spela i en grupp som fokuserade på låtar från 70- och 80-talet som innehåller mycket blås och sång, så jag ringde runt till några bekanta och alla högg direkt, säger han.

De gjorde ett första uppträdande på Folkparken 2008 och har sedan dess regelbundet uppträtt ungefär två gånger per år.

– Vår vision med bandet är att spela riktigt bra livemusik som vi själva tycker är rolig att spela. Vi har inget förinspelat och allt som publiken hör skapas direkt på scenen, precis som det var på 70- och 80-talet, säger Jonas.

Låtarna som spelas har bland annat hämtats från Earth Wind & Fire, Chicago, Stevie Wonder, Prince och liknande artister.

– Vår målgrupp är kanske främst de som själv lyssnat på dessa artister tidigare, men vi möter även yngre som upptäckt musiken nu, säger Jonas.

Nästa år har de hållit på i tio år.

– Tiden går fort när man har roligt. Det känns fortfarande som att vi är relativt nystartade och försöker nå ut på fler sätt. Bland annat ska vi spela i Piteå nu i maj och har tittat på Umeå och Luleå.

Nästa uppträdande i Skellefteå sker på Västerbottensteatern den 5 maj. Allt överskott från den konserten går oavkortat till Guldstadens Kvinnojour.

– Vi gör inte det här för att tjäna pengar och om vi då kan bjuda på en bra musikupplevelse samtidigt som det bidrar till något bra blir det en winwin-situation, säger Jonas.

Reclaim the Music består av Peter Fjällström, sång, Christina J Lövbom, sång, Åsa Granlund Jonsson, sång, Erik Holmström, trummor, Samuel Löfgren, percussion, Johan Nordlander, keyboard, Anders Löfgren, bas, Åke Östman, gitarr, Jonas Wiklund, trumpet, Erik Marklund, trumpet, Maria Löfgren, trombone, Jan-Erik Sundkvist, sax och Stefan Lindberg, sax.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons