Annons

Nya paketresor ut i världen

Annons

New York är en av de städer som TUI erbjuder paketresor till.

RESA Resebolaget TUI börjar paketera resor från Skellefteå Airport till städer som New York, Paris, London, Cancun och Nice.

Mathias Bergendahl, nordisk informationschef på TUI (som tidigare hette Fritidsresor), började med att be om ursäkt när han besökte Skellefteå på torsdagen. Det han syftade på var den karta som TUI haft i en annons där de placerat Umeå, Luleå och Skellefteå på fel plats.

– Jag har en personlig ursäkt från vår art director. Hon vet inte hur det kunde bli så fel, men det blev det. Som tur är har våra piloter andra kartor så alla passagerare har hamnat rätt, säger Mathias.

Nyheten han kommit för att berätta är att de nyligen börjat att sälja paketresor från Skellefteå till en rad nya orter.

– Vi ser att många vill vara mer flexibla och inte begränsade till 7 och 14 dagar som det ofta är på de klassiska charterresorna. På det här viset kan antal dagar anpassas och utbudet på resmål blir mycket större, säger Mathias.

I samarbete med regionala flyg – i Skellefteås fall Norwegian – erbjuder de numera resor till orterna Berlin, Mallorca, Cancun, Malaga, Madrid, Nice, Split, Krakow, Barcelona, London, Rom, New York, Paris, Phuket och Krabi.

– Fördelen att boka med TUI är främst tryggheten. Om du bokar med oss och planet till Stockholm är sent så får du hjälp med de problem som uppstår med anslutande flyg, hotell och så vidare. Vi ser att tryggheten är viktig för många, säger Mathias.

En annan fördel enligt Mathias är att hotellen som erbjuds i paketpriserna är kontrollerade av TUI.

– Istället för flera tusen hotell i New York får du förslag på ett antal som du kan lita på är bra. Det gör det enklare att boka din resa och lita på att det kommer att bli bra.

Framöver kan utbudet på orter komma att utökas.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons