Annons

Händer i helgen 28-30/4

Annons

Alexander Engström spelar på Verandan på fredagskvällen. Foto: Youtube

NÖJE Musik, nattklubbar och valborgsmässoafton. Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Fredag 28/4

Verandan: Friday Live Night – en after work-inspirerad tillställning med Alexander Engström som underhåller. Skellefteåkillen Alexander är 15 år och musiken är det stora intresset. I november laddade han upp sin första egenproducerade låt på Youtube som sedan blivit viral.

Brygg CC: Nattklubb #Fredagsbrygg 30+.  Öppet 22.00-02.00.

Klubb V, Verandan: Ikväll gästar en av Sveriges största festivaler, Brännbollsyran, Klubb V. Massor med happenings utlovas under kvällen. Ålder 18+. 22.00-02.00.

I fd. Mollys lokaler: Nattklubb 23+ på fredagskvällen. DJ Bullen underhåller.

Folkets Hus Skelleftehamn: I helgen är det dansmara på Rotan. På fredagskvällen dansas det till Excess och Expanders. På lördagskvällen är det Jannez och Excess som bjuder på dansanta toner.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Västerbottensteatern: Vad skulle hända om Norrland bröt sig loss från resten av Sverige? Den tanken prövar Västerbottensteatern i den nyskrivna pjäsen Darling Dorotea, som är inspirerad av västerbottningars egna ord och tankar. Spelas i Skellefteå fredag och lördag. Obs – sista chansen att se den ikväll, fredag, då lördagens föreställning – som är den sista – är slutsåld.

O’Learys, Tacobar, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Lördag 29/4

Folkets hus Skelleftehamn: Saga Eserstam och Hans Ericsson bjuder på härlig vårkonsert tillsammans med massa gästartister. Bland annat Mandolinkillen, P-A Andersson, Annika Karlsson och Peter Ohlsson.

Brygg CC: Premiär för dagfest på Brygg då dörrarna öppnas upp redan 15.00 denna lördag. Underhåller på dagen gör Grillat & Grändy. Därefter går nattklubben igång som vanligt 22.00 med #Lördagsbrygg 20+. Läs mer om konceptet här »

I fd. Mollys lokaler: Nattklubb ”runt 40”. DJ Bullen underhåller.

Verandan: Middagsshow i rockens tema när Age of Rock kommer till Skellefteå. Upplev en rockig kväll med gamla och nya rockklassiker.

Klubb V: Nattklubb 20+ med DJ Felix. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Tacobar, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Valborgsmässoafton 30/4

Nordanå: Skellefteå kommuns årliga vårtal kommer att hållas av Skellefteå museums VD Anders Jansson 18.00 på söndagen. Emilia Hallin Kulturnämndens ordförande hälsar välkommen och presenterar programmet. Skellefteå musikkår under ledning av Tommy Wikström och Skellefteå manskör under ledning av Leif Åkesson. Godisregn till barnen. Kulturnämnden bjuder på gratis kaffe och kaka i Nordanås café som har extra öppet 18.30-20.00

Skellefteå: Inga nattklubbar håller öppet på valborgsmässoafton – men ett antal brasor lär tändas runt om på olika platser i Skellefteå. Den vid Landskyrkan har varit ett återkommande inslag under många år, och 2017 lär inte vara något undantag.

Vet du var det kommer att vara någon brasa? Tipsa gärna våra läsare i kommentarsfältet nedan!

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg och glad valborg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons