Annons

Öppnar ny butik i Skellefteå

Annons

Helena Sundberg. Foto: Arkivbild

FÖRETAG Efter flera år som anställd uppfyller Helena Sundberg sin dröm att öppna en egen butik.

I slutet av april öppnar Helena Sundberg den nya butiken Elva Bruk butik & fabrik på Köpmangatan 1 i Skellefteå. Där ska hon både tillverka och sälja egna produkter inom hållbar inredning och ekologiska hudvårdsprodukter – men även andra varumärken, yogakläder och hålla i kreativa kurser.

– Dessutom kommer jag att välkomna företag och kompisgäng som vill tillverka sina egna ekologiska tvålar med egen doft, berättar Helena för Megafonen som bestämde sig för att satsa så sent som i december.

– Jag har drivit mitt företag A Piece of som tillverkar tvålar i två år och jag har haft en önskan om att utveckla det vidare, men det som verkligen fick mig att ta steget var när jag pratade med en i min närhet som gick bort i december. Hon berättade om saker hon ångrat i livet, och då kände jag att det är nu eller aldrig. Livet är kort och vill man göra något så bör man inte vänta.

Sedan dess har det gått snabbt. Hon har sagt upp sig från sin heltidstjänst på Citykompaniet där hon varit mammaledig och skrivit på hyresavtal för lokalen som hon ska öppna sin butik i.

– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Jag har bara drivit A piece of på sidan av mitt heltidsjobb tidigare och inte hunnit med allt jag velat. Det kommer jag att få tid med nu plus att jag kan förverkliga andra idéer som jag har.

Hon blir dock delvis kvar på Citykompaniet resten av året.

– Jag kommer att jobba där fram till mitten av april och sedan finnas tillgänglig som konsult en dag i veckan för att göra en smidig överlämning, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons