Annons

Revolution på teatern

Annons

150617_ringaren_i_notre_dame_ske-07Teaterchefen Fransesca Quartey ser fram emot våren och sommaren. Foto: Arkivbild

NÖJE Vad skulle hända om Norrland bröt sig loss från resten av Sverige? Den frågan ställer sig Västerbottensteatern i sin nya storsatsning.

På tisdagsförmiddagen presenterade teaterchefen Fransesca Quartey Västerbottensteaterns vår- och sommarprogram som bland annat innehåller föreställningen Darling Dorotea med premiär 4 mars.

– Darling Dorotea är ett tankeexperiment om vad som skulle hända om Norrland bröt sig ur övriga Sverige, säger Fransesca.

Föreställningen kommer att innehålla mycket musik och publik kommer att befinna sig mitt i händelsernas centrum, precis som i succén S.E.N.S.E från 2015. ”En upplevelse där publiken hamnar mitt i det dramatiska skedet då en statskupp äger rum och vi får följa med bakom kulisserna i maktens korridorer”, står det i programbladet.

I övrigt meddelade Fransesca att det inte blir någon sommarteater i år – men att teatern ersätts av musikalen Sound of Musicals som kommer att spelas utomhus på Nordanå med premiär den 17 juni.

– Den kommer att innehålla ett rikt smakprov av älskade musikallåtar men även en och annan överraskning. Med i musikalen kommer bland annat två artister från förra årets sommarteater Ringaren i Notre Dame medverka – Elin ström och Knut-Sigurd Bygland, säger hon.

Något slut för sommarteatrar i Skellefteå är det dock inte frågan om.

– Det blir som sagt vila för teatern i sommar, men bara för att vi ska kunna komma tillbaka med en riktig big bang nästa år, säger hon och ler.

I det fullmatade programmet hittas dessutom de populära soppteatrarna, kändisimpro med Afro-Dite & UngHästen, improviserad Melodifestival – och en föreställning med artisten Kayo Shekoni.

– Kayo kommer att berätta om sitt liv och framföra musik med sin musiker. Hon har många strängar på sin lyra och det kommer att bli en härlig kväll, säger Fransesca.

För mer information och fullständigt utbud, besök vasterbottensteatern.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons