Saffranssnurror och saffransdrömmar. Foto: Susanne Sigården
MAT Här bjuder Susanne Sigården på fyra av sina bästa saffrans-recept.
I senaste numret av Megafonen delade Susanne Sigården med sig av fyra goda saffrans-recept – men tyvärr smög det sig in ett fel i ett av recepten.
– Saffransdrömmarna, de magiska små kakorna, har inga ägg i sig. Således kan du inte blanda saffran och rapsolja med äggsmeten. Du ska blanda saffransoljan med smörvispet och inget annat, hälsar Suss.
Nedan följder det korrekta receptet.
Saffransdrömmar, 28 st
Magiska! Det finns inget annat ord som beskriver dem rättvist.
100g smör, rumstempererat
½ msk vaniljsocker
3 dl strösocker
1 kuvert saffran (0,5g)
1 dl neutral rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa smör, vaniljsocker och strösocker poröst.
3. Rör ihop saffran och rapsolja. Blanda med smör- och sockersmeten
4. Blanda hjorthornssalt och mjöl och blanda ihop till en deg.
5. Rulla bollar och lägg på bakplåtspapper.
6. Grädda 150 grader i 18-20 minuter.
Nedan hittar du hela uppslaget med de övriga recepten: