Annons

Baristor från Skellefteå vann

Annons

Espresso House Skellefteå Linnéa Fernlund, Emma Pehrsson och Sandra Lundqvist från Skellefteå. Foto: Privat

MAT Emma Pehrsson, Sandra Lundqvist och Linnéa Fernlund från Skellefteå vann idag Espresso House Barista Championship Cup mot tävlande från hela Norden.

– Det känns overkligt och fruktansvärt kul! Att vi som så liten stad kan krossa alla coffe shops på Espresso House, säger Emma Pehrsson bara timmar efter att tävlingen avgjorts.

Espresso House är Nordens största coffee shop-kedja med över 220 coffee shops fördelade på fyra länder; Sverige, Norge, Finland och Danmark. I tävlingen Espresso House Barista Championship Cup har det bästa teamet i kedjan utsetts – och som nämnt blev det de tre Skellefteborna Emma Pehrsson, Sandra Lundqvist och Linnéa Fernlund.

– Det har varit extremt roligt men väldigt nervöst under vissa delmoment. Först tog vi oss vidare i en regionstävling där vi mötte andra norrländska coffee shops och här i finalen fick vi möta de bästa från Finland, Norge och resten av Sverige, säger Emma.

Nu ska det firas innan det är dags att åka hem till Skellefteå igen senare ikväll.

– Vi har precis firat med att poppa några champagne-flaskor och nu väntar en flygresa hem till Norrland för att fortsätta fira, säger Emma.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons