Annons

Radiosuccén live i Skellefteå

Annons

MAMMAS NYA KILLE Bengt Strömbro, Sven Björklund och Olof Wretling. Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio

NÖJE Sveriges Radio P3:s flaggskepp Mammas Nya Kille tar nu steget ut på teaterscenen med det folkbildande initiativet Kunskapslyftet. 

Radioprogrammet Mammas Nya Kille sändes för första gången hösten 2005 och utsågs 2008 av P3:s lyssnare till det roligaste humorprogrammet genom tiderna. Programmet har även belönats med Svenska Podradiopriset i kategorierna ”Bästa svenska kanal” och ”Bästa humorkanal” och nominerats till Stora Radiopriset två gånger.

Nu ger de sig för första gången ut på liveturné med föreställningen Kunskapslyftet. Urpremiären äger rum i hemstaden Umeå den 1 september och Stockholmspremiären den 8 september på Södra Teatern.

Mammas Nya Kille pressbildFoto: Pressbild

Den 13-14 januari nästa år når turnén Skellefteå och Nordanåteatern med tre föreställningar.

– Vi har världens finaste lyssnare och det känns kul att få ge ett kunskapslyft tillbaka, vi hoppas på att ta bildandet till en ny nivå, säger Olof Wretling i ett pressmeddelande.

I föreställningen är Bengt Strömbro klassföreståndare och Kicki Tapper är rastvakt i höstens stora kunskapslyft. På veckoschemat står bland annat Stirra sig blind för nybörjare med Mangan, Jättefortbildning med Thunder och Omskrivningshistoria med Job Andersson. Efter tio år som röster i radio kommer vi att få närkontakt med Katla, Jenny -en förvirrad tjej, Lacken Tråden och alla de andra i Mammas Nya Kille-gänget.

Karaktärerna spelas av Sven Björklund, Mattias Fransson, Sofia Wretling, Bengt Strömbro och Olof Wretling att finnas med.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons