Annons
Loppisarna på folkparken brukar vara välbesökta och är ett av Västerbottens största loppisevent. Foto: Magnus Lindkvist/arkivbild

Sommartips: Fynda i sommar

Annons

Loppis Folkparken 2016På Folkparken arrangeras loppis varje söndag i sommar.

LOPPIS Loppisar har funnits i alla tider – men de senaste åren har de växt sig större än någonsin. “Det går i princip att sälja vad som helst”, säger Kersti Maydotter.

På Folkparken i Skellefteå hittar vi varje söndag under sommaren en av kommunens absolut största loppisar. Här har till exempel Maud Holmbom sålt saker i 10 år.

– Jag tror att det är 10 år men jag vet inte säkert, berättar hon och ler bland sina prylar.

Vad gör att du kommer tillbaka gång efter gång?

– Det är roligt – och blir bara roligare med tiden. Det är mycket mer socialt och trevligt att sälja så här än på till exempel tradera. Här får jag träffa folk och det har blivit en hobby.

Var får du alla grejer ifrån?

– Det är saker som vi samlat på oss under åren. Vi gillar inte att slänga saker utan säljer dem hellre. Nu har vi städat ur två stugor till exempel.

Maud fanns på plats redan klockan 07.00 på söndagsmorgonen för att tinga sin plats – men hon var långt ifrån först på området.

– Då var det redan 10-15 på plats och jag vet folk som var här redan vid klockan 05.00. Det gäller att vara i tid så att man får en bra plats och har tid att ställa i ordning alla saker. Jag gillar när allt står snyggt uppställt, säger hon.

Någon som inte är lika rutinerad som Maud är Kersi Maydotter. Den här söndagen är hennes andra gång som säljare på Folkparkens loppis.

– Det är perfekt att åka hit efter att man rensat upp hemma. Det går i princip att sälja vad som helst – böcker, kläder, spel och allt möjligt, säger hon.

Varför tror du att det är så populärt?

– Det är egentligen bara fördelar. Det är miljövänligt, ekonomiskt och dessutom kul att ha unika saker i sitt hem.Magnus Lindkvist

 

Tre loppisar för dig att fynda på

– Loppisbutiken vid Café Kajutan i Stackgrönnan har öppet alla dagar 12.00-19.00 under sommaren. På tisdagskvällar får även andra hyra ett bord och det går att fynda allt mellan himmel och jord.

– Sommarloppis på Folkparken är en av Västerbottens största loppisar där den som vill kan hyra ett bort för att sälja saker. Öppet 11.00-14.

– Nya & Gamla Ting Antik och loppis i Bureå har bland annat utsetts till en av Sveriges bästa loppisar av TV4-programmet Antikdeckarna. Öppet söndagar kl. 11-14.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons