Annons
En kraftig brand totalförstörde Gulf och Krysset. Foto: Jens Marklund

Krysset flyttar till nya lokaler

Annons

kryssetDen 8 januari brann bensinstationen Gulf och hamburgerrestaurangen Gulf ner. Foto: Privat

MAT Efter månader i ett mobilt kök flyttar klassiska Krysset in i Sibyllas fastighet på söder. 

Den 8 januari brann hamburgerrestaurangen Krysset i Skellefteå ner, men redan 48 timmar efter branden öppnades ett mobilt kök.

– Efter branden välde en våg av kärlek över Krysset. Många skellefteåbor och vi på Max har många härliga minnen från Krysset. Restaurangen betyder mycket för oss. Därför har vi sökt efter en lösning som gör att vi snabbt kan öppna igen, säger Richard Bergfors, VD för Max Hamburgare, i ett pressmeddelande.

Nu har Krysset hittat en ny lösning i väntan på en permanent lokal. Den 17 juni flyttar de in i Sibyllas fastighet.

– Vi flyttar verksamheten till den tillfälliga lokalen och tar med vår befintliga personal och den personal som idag arbetar på Sibylla. Tillsammans kommer vi att se över personalbehovet, det är inte osannolikt att vi behöver rekrytera, säger Malin Pettersson, restaurangchef på Krysset i Skellefteå.

Från Krysset finns fortfarande en önskan om att flytta tillbaka till den ursprungliga platsen och enligt pressmeddelandet finns det långt gångna förhandlingar med tomtägaren.

Den nya restaurangen öppnar 17 juni och kommer att ha större kapacitet, drive-in och dessutom finns den klassiska luckan kvar.

– Menyn kommer att vara samma som tidigare, inklusive Buremålet, utlovar Max i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons