Annons

Stipendiater får 800 000 kr

Annons

Sammes stiftelseÅrets stipendiater. Foto: Sammes Stiftelse

FÖRETAG På tisdagen delades totalt 800 000 kronor ut till 40 stipendiater i Skellefteå.

Stipendierna delades ut av Sammes Stiftelse som skapades 2007 efter att företagaren Samme Lindmark och hans hustru Maud donerat en summa pengar med syftet att främja unga Skellefteåbors intresse för företagande. De olika stipendierna ger möjlighet att utveckla egna idéer, idéer som hämtats från företag eller för att förbereda för övertagande av befintligt företag.

Under de senaste fyra åren har Sammes stiftelse delat ut ca 600 000 kronor per år i stipendier men i år blev det ännu mer. På tisdagen delades 800 000 kronor ut till 40 stipendiater fördelat på 14 olika utvecklingsprojekt, många med inriktning mot IT-branschen.

– Förutom att medverka i utveckling av projekten deltar stipendiaterna i ett utbildningspaket med inriktning på affärsutveckling och nyföretagande. Medverkan i projekten leder också till ett lärande som kommer att vara betydelsefullt för individerna i framtiden. För Sammes stiftelse är det viktigt att kunna erbjuda stipendiaterna lärprocesser av olika slag, skriver Jörgen Markgren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons