Annons

Bröllopsfotograf i Skellefteå

Annons

ANNONS Efter nio år i Uppsala och Stockholm har fotografen Jens Burström flyttat hem till Skellefteå igen – och nu ser han fram emot många fina bröllop i sommar. ”Eftersom jag nyss flyttat har jag fortfarande lediga tider kvar”, säger han.

Jens Burström sätter sig ner på fiket i centrala Skellefteå där vi stämt träff den här tisdagsaftonen. Framför sig har han ett antal utskrifter på stora, vackra bröllopsbilder.

– Jag tog med mig dem för att visa hur bilderna jag fotograferar kan se ut, säger han och plockar fram en bild på ett par som är fotat i en stenbyggnad.

– Jag fotar gärna utomhus, både med naturligt ljus och med externa blixtar. Just på den här har jag använt mig av externt blixtljus vilket ger en fin effekt, men det är samtidigt viktigt att påpeka att det inte blir en platt bild som när man använder kamerans inbyggda blixt. Ta en titt på min hemsida så förstår du vad jag menar.

På bilderna syns glada ansikten som utstrålar kärlek.

– Att få brudparet att känna sig avslappnade är en viktig del i arbetet för att få bra bilder, menar Jens.

BILDER I BRÖLLOPSGUIDEN
Att han började fotografera var lite av en slump då fotografering ingick som en kurs när han utbildade sig till grafisk designer för drygt åtta år sedan.

– Jag fick låna en systemkamera och sedan var jag fast, jag kände direkt att det här var min grej, säger Jens som sedan dess kombinerat eget företagande som fotograf med anställningar.

– Med tiden har det blivit en hel del modell- och reklamfoto och de senaste åren även en hel del bröllopsfoton.

Ett bevis på att hans bröllopsbilder uppskattas är att Jens fick hela nio bilder publicerade i Bröllopsguidens januarinummer i ett flersidigt reportage.

– Det är kul att se sina egna bilder i en så respekterad tidning, säger han.

 

BröllopsguidenI januari publicerades nio av hans bilder i Bröllopsguiden. Se fler av de bilderna här »

 

Varför bör jag anlita en fotograf till mitt bröllop?

– För många är bilderna från bröllopsdagen viktiga i och med att det är en sak som brudparet förhoppningsvis bara ska göra en gång i sitt liv, och då är det inte värt att chansa. Anlitar du en professionell fotograf kan du lita på att det blir bra bilder och koncentrera dig på annat.

Du har fotat i Stockholm några år – betyder det att du är dyr?

– Nej, inte som vissa fotografer i Stockholm där priserna skenat. Jag har porträttpaket från 7500 kronor vilket är helt rimligt med tanke på den tid som jag lägger ner på att leverera bra bilder.

Sommaren närmar sig med stormsteg, har du fortfarande några lördagar lediga?

– Eftersom jag nyss flyttat hit har jag fortfarande tider kvar. Slå en signal eller skicka ett mail så ska vi se vad vi kan ordna!

 

jens_b_2

Se fler av Jens bilder och prisuppgifter på: www.weddingbyjens.se »

Kontakt: 070 – 36 55 957  | sayhello@jensburstrom.se
Bröllopsfoto: www.weddingbyjens.se
Företagsfoto: www.jensburstrom.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons