Annons

Berättare träffades i Burträsk

Annons

Berättarkraft Finalisterna i tävlingen om stipendiet Berättarkraft på Berättarfestivalen i Skellefteå 2016. Bakre raden fr vänster: Johan Sehlstedt, Skellefteå, Ingela Wall, Umeå, Ture Lundmark, Norsjö och Anna-Mia Johansson, Byske. Främre raden fr vänster: Hanna Palm, Umeå, Elinor Mörtzell, Rusksele, Marina Georgescu, Skellefteå och Sara Öhrnell Hansson, Umeå. Foto: Rose-Marie Lindfors

NÖJE Under förra helgen möttes finalisterna i tävlingen Berättarkraft på Edelviks folkhögskola för att förädla sin berättarkraft.

Workshopen fokuserade i första hand på deltagarnas egna berättelser och hur dessa kunde förädlas innan det blir det dags för finalberättande under Berättarfestivalen.

– Jag är så glad över hur noggranna och generösa alla var med sina lyssnarupplevelser och hur de delade med sig av tips till berättaren och hur berättelserna kunde utvecklas, berättar Lillemor Skogheden, som tillsammans med Rose-Marie Lindfors var kursledare, i ett pressmeddelande.

Finalen på Berättarkraft genomförs på Västerbottensteatern lördag 23 april med start 13.00. Stipendiet, som segraren i finalen får, består av möjligheten att delta i en skriv- och berättarkurs på Kreta under ledning av Kersti Björkman. Berättarkraft genomförs i samverkan mellan Västerbottensteatern, Skellefteå Kraft och Berättarfestivalen.

Berättarfestivalen 2016 genomförs 18-24 april.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons