Annons

Jazziga konserter i vår

Annons

jazzMads Tolling och Anat Coen. Foto: Pressbilder

MUSIK Nu har jazzklubben Boston i Skellefteå släppt vårens program.

Jazzklubben Boston mål är att tillhandahålla god jazzmusik till Skellefteåpubliken.

– Programmet är brett och varierat och blandar friskt proffs och amatörer, skriver arrangören i ett pressmeddelande där de radar upp följande tre tillfällen som några av vårens highlights:

Bengan Jansson trio, 13 februari
”Bengan Janson – Dragspel, Arne Eriksson – Kontrabas, Rickard Sandström – Gitarr. Sveriges numera absolut flitigaste och mång-sidigaste dragspelare. Rötter i både jazzen och folkmusiken och med ett musikminne som få.”

En hyllning till Svend Asmussen – 100 år, Mads Tolling Quartet featuring Jacob Fischer, 20 februari
”Jazzikonen Svend Asmussen fyller 100 år den 28 februari 2016! I dag kommer violinisten Mads Tolling att hylla ”The Fiddling Viking” och vi får en inblick i Svends långa karriär. Vi kommer bland annat att få höra populära låtar såsom Honeysuckle Rose, Jone Night, Hambo om Bakfoten och Scandinavia Shuffle.”

Anat Coen kvartett, 12 mars
”Anat är Israel/Amerikansk klarinettist och saxofonist som började spela klarinett vid 12 års ålder. Tidiga influenser var Louis Armstrong, Sidney Bechet, Benny Goodman m.fl. Efter avklarad skola och militärtjänstgöring där hon spelade tenorsax i armébandet så började hon som student på jazzskolan The Berklee College of Music i Boston, USA. Efter examen 1999 flyttade hon till New. Anat spelar idag över hela världen. Konserten med Anat Coen är ett samarbete med musik i Västernorrland och en medveten satsning på unga, kvinnliga musiker som förtjänar uppmärksamhet.”

Hela programmet finns på Skelleftejazz.se.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons