Annons

Tar plats på revyscenen igen

Annons

Revy HenrysMats Bohman, Thomas Löfgren och Bengt Öhman är tillbaka på revyscenen den 5 januari. Foto: Pressbild

NÖJE Efter 32 år med Lövångersrevyn lades föreställningen ner 2011 – men nu gör delar av revygänget comeback på Nordanåteaterns scen.

Lövångersrevyn kom till efter att Bengt Öhman och Mats Bohman i ett sent skede blev inkallade för att hjälpa till i Lövånger fritidsgårds revy i slutet av 70-talet. Trots bristfälliga förberedelser blev premiären lyckad.

– Det blev fullsatt i Storstugan och vi fick sätta upp en extraföreställning. Vi märkte att det fanns ett sug efter revy och fick blodad tand, säger Bengt när jag träffar honom tillsammans med Mats, drygt 35 år senare.

– Vi vill båda synas och höras så mycket som möjligt och efter succén i premiären trodde vi att vi skulle bli världsstjärnor och hade filmroller klara, säger Mats och skrattar.

Några filmkontrakt i Hollywood blev det dock inte – men väl en framgångssaga på hemmaplan. 1988 flyttade revyn till Anderstorpssalen och året därefter till Nordanåteatern där de underhållit Skellefteåborna i över 30 år. Rekordet för antal föreställningar samma år är 37 stycken i början av 2000-talet.

– När vi tittar tillbaka så inser vi hur mycket vi gjort. Det är ett digert material, nästan sjukt mycket, säger Bengt.

2011 beslutade sig dock gänget för att lägga ner Lövångersrevyn.

– Var sak har sin tid och vi var alla överrens om att det skulle bli sista året. Våra livssituationer hade förändrats och vi hade andra saker på gång, säger Mats.

Men nu blir det en comeback för delar av revygänget. På Trettondagsafton återupplivas Svarttjärn och publiken får åter möta bröderna Henrys med flera.

– Det här är inte Lövångersrevyn, men vissa karaktärer som varit med i den kommer även att finnas med här tillsammans med många nya roliga inslag, säger Mats.

Varför är inte de två tidigare delägarna av Lövångersrevyn, Monica Lindgren och Peter Fjällström, med nu?

– Peter kommer inte att vara med på scenen men är med som idéskapare och kommer att ha en egen after revy-show på Stadshotellet. Monica har fått frågan om hon ville vara med men hon har andra saker på gång och satsar på sin karriär.

I den nya konstellationen har Mats gått in som producent.

– Jag, Bengt och Thomas Löfgren är stommen i föreställningen och så har vi plockat in Roland Gerkman som en frisk fläkt samt showgruppen Fröken Signe från Lerum.

Kommer det här att bli en återkommande revy?

– Vårt fokus just nu är att göra den här revyn så bra som möjligt och sen får vi se vad som händer i framtiden, säger Mats.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons