Annons

”Känns precis rätt i tiden”

Annons

Istid Foto: Patrick DegermanIstid. Foto: Patrick Degerman

NÖJE Nu är Västerbottensteaterns program för våren och sommaren 2016 klart.

På tisdagens presskonferens presenterade teaterchefen Fransesca Quartey vårens och sommarens teaterprogram. Det innehåller improvisationsteater, berättande och soppteater – och vårens stora föreställning Istid som har premiär 13/2.

– Det är en pjäs om en ensamstående mamma och hennes förhoppningar på sin sons hockeykarriär, och sonen som har problem att klara av pressen, berättar Fransesca och fortsätter:

– Den känns precis rätt i tiden. Vi är nog alla ganska överens om att idrott ofta genererar stor glädje och gemenskap – men i den här pjäsen lyfter vi även idrottens baksida om utanförskap och vad som händer när någon inte platsar längre.

På samma tema kommer även föreläsningar och panelsamtal att hållas. Den 1 februari kommer Karin Wahlén och pratar om Kultur + idrott = Sant, och den 9 februari kommer Kiruna Ishockeyförenings Johan Köhler och berättar varför de valt att spela i regnbågens färger.

Vidare berättar Fransesca Quartey om att förra sommarens succé Ringaren i Notre Dame även sätts upp i år som sommarteater.

– Vi hoppas att vädergudarna är med oss i år, även om vi trots regn hade 90 procent beläggning förra året, säger hon.

Hela programmet hittar du här (pdf) »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons