Annons

Årets förebyggande kommun

Annons

FRISFoto: Pressbild

SAMHÄLLE Skellefteå kommun blev i går kväll utsedd till Årets förebyggande kommun för sitt långsiktiga, drogförebyggande arbete när det gäller barn och ungdomar genom lokal samverkan.

– Det är många som förtjänar del av äran av detta pris inom det förebyggande arbetet inom hela Skellefteå kommun rent geografiskt, säger Stig Berggren och Mattias Käller, samordnare för FRIS, Förebyggande rådet i Skellefteå i ett pressmeddelande.

Det här är femte året som CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, delar ut det här priset.

– Det handlar om ett långsiktigt och varaktigt arbete med kunniga, engagerade och entusiasmerande ledare och medarbetare inom myndigheter, föreningar och civilsamhället som har lett fram till det här priset, säger Bertil Almgren, ordförande i FRIS, Förebyggande rådet i Skellefteå.

Skellefteå kommun har arbetat med lokal samverkan och nätverksarbete under lång tid och har enligt pressmeddelandet 18 förebyggargrupper runt om i kommunen.

– Att vinna SM-guld en gång är inte tillräckligt. Det är både vår och Skellefteå AIK:s strategi. Vi ska vara i toppen under många år. Det här är inte piken i förebyggandearbetet vi upplever just nu. Det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Almgren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons