Annons

Rockig show med fokus på hår

Annons

Josefine Lindholm och Sandra Tornberg

NÖJE Kul för ögat och något utöver det vanliga. Så beskriver Josefin och Sandra helgens välgörenhetsevent på Verandan.

Josefine Lindholm och Sandra Tornberg arrangerar välgörenhetseventet Raise your hair for cancer på Verandan, lördag den 24 oktober

Vad är det här för något?

– Det är ett välgörenhetsevent till förmån för forskning kring prostatacancer med en stor show kombinerat med nattklubb.

Vad kommer showen att bestå av?

– Det kommer att bli en rockig show med fokus på hår, smink, skägg och en del uppsydda kreationer. Det kommer att vara kul för ögat och något utöver det vanliga. På plats kommer förutom vi och modellerna även barberare från Honest Al’s Barber Shop i Stockholm att vara, vilket är extra kul.

Varför gör ni den här visningen?

– Vi gillar utmaningar, att utvecklas och kände samtidigt att vi vill bidra till ett mer levande Skellefteå. Att vi sedan även kan kombinera det med välgörenhet gör det ännu bättre!

Varför blev det just fokus på prostatacancer?

– I samband med att vi i ett tidigt stadium planerade det här eventet fick min (Josefines) morfar veta att han har prostatacancer och jag började läsa in mig på ämnet. Det är Sveriges vanligaste cancerform men ändå pratas det väldigt lite om sjukdomen och vi kände att det här var ett bra och passande sätt att lyfta ämnet och bidra till forskningen, när vi dessutom redan bestämt oss för att ha med mycket grabbar, skägg och mustascher i visningen.

Hur samlar ni in pengar?

– 25 kronor av varje såld biljett går oavkortat till Prostatacancerförbundet och under kvällen kommer man även att kunna donera via prostatacancerförbundets swishkonto.

Hur kommer lokalen att vara utformad?

– Det kommer att vara storslaget med galalampor, röd matta och allt som hör till. Ni kommer att få se Verandan som ni aldrig sett det förr!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons