Annons

Många ville hyra lägenheter

Annons

Kv Oden

BOENDE 600 personer anmälde intresse för att hyra lägenheter i Odenskrapan.

– Vi fortsätter att skapa flyttkedjor i Skellefteå genom att erbjuda nyproducerade lägenheter, säger Anna Ersson, marknadschef på Skebo i ett pressmeddelande.

Inflyttningen i nya Odenskrapan sker den 1 februari 2016. Skebo har nu klart med hyresgäster till de 43 lägenheterna. Urvalet bland de 600 intresseanmälningarna till lägenheterna i Odenskrapan har gjorts efter insamlade poäng i Skebos bostadskö.

Bland dem som undertecknat hyreskontrakten för att bo i Odenskrapan kommer 15 från hyresrätt, 13 från villa, 12 från bostadsrätt och 3 har varit inneboende.

– Det finns en bild av att det främst skulle vara äldre personer som säljer sina villor för att flytta in i centrala hyreslägenheter. Den bilden stämmer bara delvis. Skebo välkomnar alla åldersgrupper och det är positivt att vi är ett så populärt alternativ för ungdomar. Inflyttningen i Odenskrapan visar på en mix över ett stort åldersspann där den yngsta inflyttade är 22 år och den äldsta 86 år.

Forskning från Uppsala universitet visar att byggnation av just hyresrätter genererar de längsta flyttkedjorna. Nyproduktion av allmännyttiga hyresrätter, den typ av bostäder som Skebo bygger, gav i studien upphov till en flyttkedja på i snitt 3,8 flyttar per nybyggnation, skriver Skebo i pressmeddelandet.

– När människor flyttar in hos oss blir det samtidigt lediga boenden på andra ställen. Sammantaget skapar det välbehövlig rörlighet på Skellefteås bostadsmarknad och bidrar till tillväxt, säger Anna Ersson.

Huvuddelen av de blivande hyresgästerna i Odenskrapan kommer från tätorten i Skellefteå, men det sker även inflyttning från Stockholm, Luleå och Kiruna.

– Genom våra pågående byggprojekt öppnar vi för att ännu fler kommer att kunna flytta inom Skellefteå och till Skellefteå. Hofgränd i centrala stan står närmast i tur med beräknad inflyttning i slutet av 2016, säger Anna Ersson i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons