Annons

Träffa forskare på Campus

Annons

ForskarfredagFoto: Forskarfredag.se

NÖJE Lyssna till intressanta miniföreläsningar, se forskarbio, delta i konstruktionstävling, kolla in en spikningsceremoni eller prova studenternas datorspel. På fredag är det dags för Forskarfredag på Campus i Skellefteå.

Fredag den 25 september är det dags för Forskarfredag Skellefteå och tioårsjubileet av europeiska Researchers’ Night.

På 27 orter i Sverige kan du träffa forskare och inspireras av forskning. I Skellefteå bjuds du bland annat in till föreläsningar, spikningsceremoni och doktorandträff på Campus Skellefteå.

– ForskarFredag är ett roligt tillfälle för forskare och besökare att träffas och samtala, att upptäcka forskning man inte visste fanns och se hur forskningsresultaten påverkar oss i vår vardag, säger Lotta Tomasson, projektledare vid Vetenskap & Allmänhet, som koordinerar ForskarFredag i Sverige.

I Skellefteå bjuds det tillsammans med de två universiteten etablerade på Campus Skellefteå – Umeå universitet och Luleå tekniska universitet – ett varierat, intressant och lättillgängligt program, enligt arrangören.

– På årets ForskarFredag i Skellefteå kan man bland annat ta del av när tre doktorander, vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå, spikar sina avhandlingar och delger forskningsrön inom träteknik, träfysik och mobila system, föreläsningar anpassade för gymnasienivå, vetenskapsbio och workshops dels på Campus men också på Forskarrum, Nordanå samt på Femtioettan, ungdomens hus, säger Torunn Törnblom, projektledare för ForskarFredag i Skellefteå.

Läs mer om ForskarFredag på forskarfredag.se/skelleftea

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons