Annons

Trästock fyller på sin line up

Annons

Truckfighters pressbildTruckfighters. Foto: Pressbild

NÖJE Med en månad kvar till festival fyller Trästockfestivalen på sommarens uppställning med mer och fler band i rockens tecken.

– Mitt emellan spelningar runtom i europa fångar vi upp fuzzrockarna Truckfighters för en spelning hos oss i Skellefteå. Dessutom kommer vi få chansen att se och höra M/S, Desolation State Riot, Gone District, Bronkko samt det det ständiga studiobandet Appleforth live på Trästockfestivalen 17-18 juli, skriver arrangören i ett pressmeddelande på onsdagen.

Truckfighters

Truckfighters har etablerat sig som härförare i genren fuzzrock. När bandet bildades i Örebro 2001 trodde man antagligen inte att man ett antal år senare skulle ha genomfört runt 700 spelningar över fyra världsdelar. Ett intensivt turnerande har gett bandet en allt större publik och bland annat har Josh Homme (Queens Of The Stoneage/Kyuss) kallat bandet ”det bästa band som någonsin existerat”. Med senaste plattan ”Universe” i bagaget gör bandet ett exklusivt gig på Trästock 2015. Sommarens enda framträdande i Sverige.

Appleforth

Somliga söker ingivelse i något större, i något uppblåst och fult. Vi kunde ha flytt för länge sedan, men valde att stanna. Det eviga mörkret gjorde intryck på oss, djupare in, omsluten i svärta sökte vi oss. Vi ville inte skrämmas, vi hade bara något inom oss som behövde skrikas ut. En kan låta livet leva sig självt, utan någon som helst insikt i att det ändå gör det. Vi kunde ha lagt oss ner för att dö. Vi kunde ha lagt oss ner för att dö. Vi valde att stanna, vi valde att säga något, vi valde just detta.

M/S

På förra årets Trästockfestival gick M/S på scenen på utsatt tid, sången hördes inte så mycket och trumslagaren var duktig. Källa: Norran. Ett år senare har Björn, Pontus och Klas lärt sig att fint folk kommer sent, att sången ska vara så stark att den ger hjärnskakning och att trumslagaren ska spela som ett jävla djur som suttit inlåst och släppts lös. M/S är för dig som gillar Led Zeppelin, Tiger Lou, Queens of the Stone Age, Rival Sons, Hrvrd och Bombay Bicycle Club.

Desolation State Riot

Desolation State Riot är vemodig ilska och totalt kaos. Bandets tunga metal/posthardcore känns som en käftsmäll i ultrarapid. Med texter om politik och livets jävligheter krossar Desolation State Riot allt på scenen. Senaste låten Norrland är en hyllning till mörkret, kylan, människorna och midnattssolen – platsen som också är bandets hem.

Gone District

Vi är ett band från Huddinge och har spelat tillsammans sedan oktober 2012. Under åren har vi spelat flera olika musikstilar, exempelvis alternative, ballad, rock, men på sistone börjar vi rikta in oss mer mot Pop/Rock. Det som driver oss framåt är vårt gemensamma intresse för musik, men även den enormt stora glädjen vi alla upplever av att stå på scen. Denna glädje tänker vi definitivt dela med oss av till er när vi kommer upp för att spela Trästocksfestivalen 2015!

Bronkko

Bronkko är ett rockband från mellanbygden i Västerbotten som spelar svensk rock med rötterna i 70- och 80-talet. För tillfället har man fullt fokus på att spela in bandets tredje fullängdare. Bronkko erbjuder bra svensk rock. Kort och gott.

 

Se tidigare artistsläpp här »

Annons
Annons
Annons
Annons