Annons

Nu lanseras den nya ölen

Annons

malt

DRYCK Nu kommer den första produktnyheten från Skellefteå Bryggeri, fd Kallholmens Maltbryggeri.

Vid sidan av ordinarie sortimentet Kallholmen lanseras nu Backens, till en början med en lager och inom kort en ale. Namnet Backens är hämtat från bryggeriets placering, som i folkmun kallats Bryggarbacken ända sedan man först började brygga öl där under senare delen av 1800-talet. Så skriver Skellefteå bryggeri i ett pressmeddelande.

Skellefteå Bryggeri har tidigare aviserat om nya produkter och nu kommer alltså den första sedan flytten in till Skellefteå.

– Produktkapaciteten i nya bryggeriet skapar helt nya möjligheter att utveckla sortimentet, säger Per Lundmark på Skellefteå Bryggeri.

Till skillnad från Kallholmen är Backens filtrerade, vilket skapar en lättare och något mer mångsidig produkt.

– Vi tycker ju att vi gör världen bästa öl redan med Kallholmen, men med Backens får vi ett bredare sortiment som ska kunna passa fler. Och vid fler tillfällen.

Redan innan säljstart har efterfrågan varit stor.

– Vi har förstås pratat en del med våra största kunder och de ser fram emot att kunna erbjuda slutkunden vårt nya sortiment.

Från start kommer Backens bara att finnas på restauranger och pubar, men lagom till semestern väntar en lansering på beställningssortimentet på Systembolaget.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons