Annons

Nio nya akter till Trästock

Annons

Marit Bergman PressbildMarit Bergman. Foto: Pressbild

NÖJE Trästockfestivalen fortsätter att presentera nya artister.

Den här tisdagen presenterar Trästockfestivalen nio nya akter.

– Säga vad en vill men en line up är sällan färdigställd utan en genialisk grammisvinnande Popkollogrundare likt Marit Bergman. Dessutom ger vi er duon bakom hiten ’Fucking Bitches In The Hood’, dom har liknats vid en blandning mellan Abba och Eminiem och dom heter Death Team. Lägg där till lokala storheter som Cicagojazzen och Crayfish Colony så börjar det likna Trästockfestivalen 2015, skriver arrangören.

De nya akterna är:

Marit Bergman (Solo)

Marit Bergman började skriva låtar som tolvåring och spelade som sjuttonåring i bandet Candysuck. Hon beskriver sitt musikaliska ursprung som en blandning mellan Madonna, Sonic Youth, X-Ray Spex, Roberta Flack och Mary J. Blige och alla dessa vida influenser kan höras i Marits låtar. Marit har släppt fyra soloalbum och har vunnit både P3 Guldpriser och grammisar. Förutom musikskapandet har Marit varit skribent och var även en av grundarna till Popkollo.

Death Team

Death Team består av Mayka Edd och Johen Rafael Tilli. De brukar beskrivas som en blandning mellan Abba och Eminem vilket de själva tycker är väldigt roligt. Deras musik väcker mycket känslor och ingen lämnas oberörd. Själva påstår de att de enbart gör musik för att det är roligt. Death Team har precis skrivit på ett skivkontrakt med amerikanska Warner Bros Records. Ingen vet vart detta ska sluta, allra minst dom själva.

Chicagojazzen

Spelningen varar ca 30 minuter. Snittvolymen är ca 110 dB. Snittempot ligger på ca 130 bpm. Vi blir ca 10 personer på scenen, kanske fler, kanske färre. Vi spelar ca 6 nya låtar. Vi spelar inga extranummer. Vi repar sällan.

Crayfish colony

Efter Norrans icke-kvantifierbara försök att beskriva vår musikstil år efter år har vi till slut gett upp. Vi vet knappt själva vad vi spelar längre. Konfidensintervallet inkluderar balkantonaliteter, korrupt New Orleans-jazz, funkiga rytmer och allmän självtukt. (Ungefär synonymt med ”Melodisk dödsmetall” eller ”Enkel popmusik som för tankarna till det Norrländska vemodet”). Ring Nikanor Teratologen; om ”Äldreomsorgen i Övre Kågedalen” skulle filmatiseras skulle vi stå för soundtracket.

Cadge

Cadge är ett nystartat band från Piteå vars musik är fylld med energi från början till slut. Inget annat än härlig rock när dessa fyra killar går upp på scenen!

Grizzly club

Efter en blöt höst, en hal vinter, och en blåsig vår är vi här igen. Efter lungödem, brutna lårbenshalsar och Viagra är vi här igen. Återuppståndna. Ryggarna är onda. Fortfarande. Livets stig är ännu på ett märkligt sätt under oss. Håret är gråare, om än tunnare. Vi luktar Arken, vi andas syrgas. Vi är The Grizzly Club. Och ni är snart med oss.

Royal shade

Royal shade är ett nystartat band från Skellefteå. Med en blandning av rock och pop spelar de ett urval av låtar släppta under de senaste åren ända tillbaka tills innan medlemmarna i bandet var födda. Mitt bland cover låtarna finns ett par ”royal shade original” skrivna av sångerskan i bandet.

Dajjaf

Byggt av livslång tillgivenhet, fostrat genom broderskap, format genom en blandning av genrer och utvecklat från en gemensam strävan om att leverera och blomstra. Dajjaf ger dig taggtrådsgitarrer, dubbla basister, melodiösa refränger och ett tungt och energiskt sound. Det är metal-inspererat, snyggt och spännande. Det är svett, hjärta och karaktär. Det är här vi vill vara…det är det här ni vill uppleva.

Eterkropp

Med inspirationskällor som Jesus, Yoko Ono, The Fall, Torsson, Can, Amanda Lear och Blå Tåget försöker Eterkropp göra sin egen variant av gitarrbaserad rock. Texter på svenska om livets prövningar i form av bristande nattliga kommunikationer i Luleå och om att äta eller inte äta på Luleås exklusivaste restaurang. Med mera. Hyfsat tighta enligt dom själva nu när Mats lagt gitarren på hyllan. Kommer med kärlek från Luleå.

 

Se tidigare artistsläpp här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons