Annons

Ledin bjuder på lång show

Annons

Tomas Ledin Foto: Mattias JohanssonTomas Ledin. Foto: Mattias Johansson

NÖJE Den 24-28 juni är det dags för Skellefteås största fest – Stadsfesten.

Stadsfesten är en återkommande höjdpunkt för många och i år kommer svenska klassiska artister som Carola, Magnus Uggla och Tomas Ledin för att underhålla från stora scenen.

– Ledin kommer att göra en två timmar lång spelning som speglar hela hans 40-åriga karriär och där finns nog en och annan sommarplåga att höra. Sedan blir det även spännande att se om Uggla kan få torget att sjunga på samma sätt som han lyckades med när han var här 2013, då hela torget överröstade Uggla i allsång, säger Gunnar Karlsson som även vill slå ett slag för de internationella artisterna Anastacia och Eric Turner.

– Årets artistuppställning känns otroligt starkt, en bra blandning av svenska och utländska akter. Vi har under de 22 år vi kört detta arrangemang sett att denna typ av artistuppställning är det som fungerar bäst.

Och den som gillar pyroteknik ska hålla utkik efter duon Galavant som slog igenom med Summerburst-singeln ”Tonight” 2013.

– De har lovat att slå E-types pyrorekord med hästlängder, säger Gunnar.

En annan nyhet för årets Stadsfest är att en bit av Kitteltältet flyttar in i Stadsparken.

– Detta blir en ny toppenyta att besöka och detta ligger i linje med hur man vill visa upp och nyttja de nya ytorna som byggts i stan.

Finns ingen risk att parken förstörs?

– Nej, vi har i bra samarbete med Tekniska kontoret bestämt hur vi skall bygga detta område, vad som skall inhägnas av staket och vilka ytor som får nyttjas. Vi kommer att sätta upp två tält över de grästäckta kvadraterna mitt i parken. Ett tält är 30×35 meter och ett är 10×15 meter med scenen i. Tälten lyfts in med byggkranar.

Stadsfesten inleds på onsdag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons