Annons

”Helvetespunken hittar hem”

Annons

Totalt Jävla Mörker foto: Henrik WiklundTotalt Jävla Mörker. Foto: Henrik Wiklund

NÖJE Trästock släpper nya artister. Den här gången med ett ”riktigt tungt, mökt, doom-släpp”, som arrangören beskriver det.

Det är gratisfestivalens fjärde artistsläpp inför sommarens festligheter den 17-18 juli på Nordanåområdet i Skellefteå.

– Längtan och förväntan inför sommarens Trästockfestival är maxad och vi passar på att bygga på detta med ett riktigt tungt, mörkt, doom-släpp. Helvetespunken hittar hem igen – Skellefteåbandet Totalt Jävla Mörker fyller på sommarens line-up tillsammans med doom heavy metal bandet Noctum och Below. Lägg därtill Blister Brigade, Not An Excuse och Enemy Within och – varsågoda att längta tillsammans med oss.

Totalt Jävla Mörker

Efter fyra års tystnad har Totalt Jävla Mörker återuppstått. På julafton 2014 släppte helvetespunkarna nya låten ”Paranoia” från sin kommande ep.

Totalt Jävla Mörker har under sin 15 år långa karriär släppt fyra kritikerrosade album. Skellefteåbandet är ett respekterat liveband och har gjort sig ett namn genom sina beryktade konserter. I mars 2010 valde TJM att stänga dörren till omvärlden för att få arbetsro och samla kraft och inspiration till vad som komma skall. Våren 2015 är det återigen dags att visa att livemusik inte bara handlar om USB-minnen, kolsyra och laptops – det är helt enkelt dags att visa var skåpet ska stå, helvetespunken är tillbaka.

Noctum

Noctum är det Uppsalabaserade doom heavy metalbandet influerade av klassisk rock från 70-talet. Bandet bildades 2009 och har redan hunnit ut på europaturné, signat globalt skivkontrakt och släppa både EP såväl som två fullängdare, nu senast, albumet ”Final Sacrifice”.

Below

Med en EP och en fullängdare – ”Across the Dark River”, är Below redo för att skriva doom metal historia. Nyköpingsbandet som musikaliskt lutar sig mot och inspireras av band så som Candlemass, Black Sabbath och King Diamond har ett melankoliskt, klassiskt doom sound.

Blister Brigade

Högoktaniga Blister Brigade pausar inspelningen av sitt andra album och återvänder till Trästockfestivalen för att leverera sin öronbedövande hårdrock’n’roll. Med debutplattan ”To Serve And Punish” i ryggen samt en del nyskrivet material utlovas en högljudd och svettig show!

Not An Excuse

Not An Excuse är ett relativt nytt band som bildades 2014 i Skellefteå. Bandet spelar alternativ rock och har sedan starten jobbat med att spela in en EP som lagom till Trästock får se dagens ljus. Influenser är engelska och amerikanska rockakter.

Enemy Within

Bildades 2007 i Skellefteå av fyra unga killar med en passion för allt vad metal innebär. Nu har bandet vuxit till sex medlemmar och nya materialet kommer på löpande band. I bagaget finns bl a två EP’s, “Our Dark History” och “The Angel of Fear” som innehåller låten ”Lost in Paradise” som blev bandets signum låt. EW har numera gå mot en hårdare inriktning efter att ha insett att att det var det som saknades, Enemy Within har spelat på festivaler så som House of Metal och Rock out Wild, samt deltagit i deltävlingen till Wacken Metal Battle 2015.

Se tidigare släpp här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons