Annons

Bryggeriet får nytt namn

Annons

maltFoto: Maltbryggeriet

FÖRETAG Flytten till strandkanten vid älven i centrala Skellefteå innebär att bolaget också får ett nytt namn. 

 

Kallholmens Maltbryggeri startade 2011 på Kallholmen i Skelleftehamn. Sedan dess har man ökat produktionen för varje år. 2015 är det dags för nästa steg och bryggeriet flyttar till nybyggda lokaler vid älven i centrala Skellefteå. Så här skriver de i ett pressmeddelande.

I samband med flytten så byter bryggeriet namn till Skellefteå Bryggeri.
– Det känns ganska naturligt att byta namn då vi byter geografiskt läge, säger Petter Mikaelsson på Skellefteå Bryggeri. Men det mest intressanta i historien är att det nya bryggeriet ligger på nästan exakt samma plats som en gång Skellefteå Ångbryggeri låg. Det är som att det gamla bryggeriet återuppstått.

Skellefteå Ångbryggeri, som sista åren ingick i Tillbryggerier startade redan 1855 och lades ner 1976. Och nu börjar alltså nästa kapitel av öltillverkning på skellefteälvens strandkant.
– Namnbytet är en liten del, men det känns som vi blir en tydligare del av Skellefteå och Västerbottens bryggerihistoria, filosoferar Petter.

Kallholmen har under de fyra åren byggt upp en stadig kundkrets bland privatpersoner och bland krögare.
– Det är en mycket populär öl bland de med höga ambitioner i köket, fastslår Per Lundmark.
Därför kommer varumärket Kallholmen att finnas kvar.
– Kallholmen övergår till att bli ett produktnamn på vår levande öl, helt enkelt. Det ska fortfarande stå för genuint hantverk och norrländsk envishet. Och förstås god smak.

Och nya produkter från Skellefteå Bryggeri är att vänta. Den nya produktionsanläggningen skapar helt nya möjligheter till både produktutveckling och utveckling av befintligt sortiment.
– Hantverket och smaken kommer alltid att vara bärande för Skellefteå Bryggeri, men nu har vi gett oss själva förutsättningarna att utvecklas på flera plan och det känns förstås fantastiskt roligt, avslutar Per och Petter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons