Annons

Porsche-premiär i Fällfors

Annons

PorscheFoto: Pressbild

TURISM När Porsche ska visa upp sin nya bilmodell för världen väljer biljätten att göra det från ett vintrigt Skellefteå.

Under två veckor i februari kommer 120 biljournalister från världens alla hörn till Skellefteå. Anledningen är att det prestigfyllda bilmärket Porsche har valt Skellefteå som lanseringsplats för sin nya bilmodell, skriver Visit Skellefteå i ett pressmeddelande.

– Porsche sökte en spektakulär plats för lanseringen, säger Jörg Willhauck, Creative director på den tyska eventbyrån Pure Perfection.

Kombinationen av genuint vinterklimat, bra infrastruktur och en anläggning i världsklass gjorde att valet föll på Skellefteå och Skellefteå Drive Center i Fällfors.

– Skellefteå Drive Center är helt unikt i sitt slag, fortsätter Willhauck.

Första gången Pure Perfection kom i kontakt med anläggningen var under en studieresa, arrangerad av Visit Skellefteå för handplockade eventbyråer. Det var för fyra år sedan.

– Det känns kul att kunna leverera Porsche till Skellefteå och Skellefteå till Porsche, säger Willhauck i pressmeddelandet.

Visit Skellefteå är nöjda över att Porsche kommer.

– Konkurrensen om dessa prestigearrangemang är både global och stenhård, säger Bo Wikström på Visit Skellefteå.
– Porsches lanseringsevent blir en oerhört viktig referensaffär för Skellefteå och hela regionen. Vi tror och hoppas att det här ska leda till fler produktlanseringar som bidrar till att skapa affärsmöjligheter för regionen och som sätter Skellefteå på kartan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons